Duboa zaustavio Hrgovića zbog teškog reza, osvojio privremeni pojas IBF

Duboa zaustavio Hrgovića zbog teškog reza, osvojio privremeni pojas IBF

Danijel Diboa Prestao Filip Hrgović u osmoj rundi da postane IBF privremeni šampion u teškoj kategoriji.

Bilo ih je dosta na liniji, a pobednik je postao obavezan za Oleksandr Usyk’s Neprikosnovena titula u teškoj kategoriji ili potpuni IBF šampion ako Ukrajinac bude lišen. Hrgović je zadao prve velike udarce sa dve desne ruke iznad, a Duboa je ostao u džepu.

Hrgović je sleteo čist dok se Duboa držao na kvadrat. Dok je Duboa prizemljio dva desna krošea, Hrvat je imao dominantan start. Hrgović je imao jak početak da drugi, sletanje desnog krsta, praćen levim krošeom. Duboa je odgovorio još jednim krošeom u veoma visokom tempu borbe.

Duboa je završio rundu snažno, podržavši Hrgovića na konopcima pre nego što je pustio da leti levom rukom preko vrha. Zvono je zazvonilo dok je Hrgović krvario blizu desnog oka. Duboa je započeo treću kontrolnu poziciju, podržao je Hrgovića. Leva kuka je sletela za Dubou. Kako je krv nastavila da lije blizu njegovog desnog oka, Hrgović je već osećao tempo dok je usporavao.

Duboa je sada bio jači borac, pošto je njegov udarac počeo doslednije da sleće u četvrtom. Hrgović je odgovorio desnom rukom, ali je Dubočica ispratila kombinaciju 1:2. Duboa je jurio Hrgovića, ali je Hrvat imao uspeha u petom. Povezao se sa nekoliko udaraca i nekoliko desnih ruku. Hrgović je takođe sleteo sa aperkatom u mnogo boljoj rundi.

Duboa je okretao šraf u sedmom, slećući levo u telo i gore u glavu. Duboa je imao kontrolu, sa Hrgovićem na zadnjoj nozi. Britanac je prizemljio ogromnu desnu ruku, s tim što je Hrgović nekako ostao na nogama. Sudija je potom upozorio Dubou da mu je krajem sedmog udario po potiljak.

Neizbežno se desilo u osmom. Duboa je dobio Hrgovića na konopce, sleteo Ogroman kuku. S tim što je Duboa osetio prekid rada, sudija je naložio doktoru pored ringa da proveri Hrgovićevu posekotinu. Borba je odrečena, pošto je Duboa u osmini finala dobio prekid, što je Hrgoviću nanelo prvi poraz u karijeri.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.