Bivol zadržao WBA titulu u lakoj kategoriji, zaustavio Zinada u šestom

Bivol zadržao WBA titulu u lakoj kategoriji, zaustavio Zinada u šestom

Dmitrij Bivol zadržao je svoju WBA titulu u lakoj kategoriji pobedom u šestom kolu Malik Zinad da ostane neporažen, odnesi svoj rekord na 23-0.

Zinad je kasnio sa zamenom posle Artur Beterbijev izvučen sa povredom kolena, sprečivši neprikosnovenu borbu na 175. Bivol je ostao nepokolebljiv, jer je od uvodne runde bio u potpunoj kontroli. Zinad je izbio seriju udaraca, ali bivol je dobro zataškao i Onda ispalio dve leve kuke. Čista leva kuka je poslala Zinada na platno.

Dok je on pobedio grofa, to je bio zloslutni znak. Bivol je nastavio napad u drugom, zakoračivši u svoje hice udarcem dok je Zinadov nos lio krvlju. Bivol je nastavio da istupe sa svojim udarcima dok je pokušavao da slomi protivnika. Zinadov ugao je pozvao njihovog čoveka da ustane u tempo i pusti ruke.

Zinad je imao uspeha u petom, pošto je krst udario Bivolu glavu unazad. Ali sve je bilo gotovo u љestom. Bivol je ubaиio u telo i pratio ogromnu levu udicu. Šampion je potom bacio brojne levice i prava, primoravši sudiju da prekine borbu.

Pobeda je bila savršena priprema za borbu beterbijeva kada se Rus vrati iz povrede. Saudijci su najavili da će se borba protiv Beterbijeva održati 12. oktobra.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.