Istraga o seksualnoj trgovini Vinsa MekMahona pauzirana dok se DOJ meša

Istraga o seksualnoj trgovini Vinsa MekMahona pauzirana dok se DOJ meša

Federalna istraga protiv Vince McMahon zbog optužbi za seksualnu trgovinu je pauzirano, a Ministarstvo pravde pokreće sopstvenu istragu.

MekMahon se suočava sa pravnom bitkom posle bivšeg radnika SRZ Janel Grant Tvrdio je da joj je Vins ponudio seks u zamenu za posao. Ona takođe tvrdi da je trgovana drugim muškarcima, dok tvrdi da su njene seksualne fotografije i video snimci prosleđeni zaposlenima u SRZ. Vins je potom podneo ostavku na mesto izvršnog predsednika TKO Group Holdings Inc. On je takođe napustio upravni odbor TKO i obećao da će dokazati svoju nevinost.

MekMahon je takođe prodavao akcije kompanije TKO Holdings Group Inc., sugerišući da želi da se distancira od kompanije. MekMahon se suočio sa drugim pravnim slučajevima. Bivša ženska sudija Rita Chatterton navodno ju je MekMahon silovao, što je potom rešeno van suda. MekMahon je takođe otišao sa mesto generalnog direktora SRZ 2022.

Tvrdilo se da je ukupno platio oko 15 miliona dolara četirima ženama da ćute o tvrdnjama o seksualnim malverzacijama. Ministarstvo pravde će sada istražiti MekMahona, SRZ i Džona Laurinaitisa, prethodnog šefa talenta u SRZ. Grant se složio da dozvoli Ministarstvu pravde da uradi svoju istragu.

„Pored već zabeleženog advokata, molimo vas da se pojavite kao savetnik Sjedinjenih Američkih Država, Sara Mortazavi, pomoćnik državnog tužioca Sjedinjenih Država“, Demijan Vilijams (državni tužilac Južnog okruga Njujorka)

„Gđica Grant je pristala na zahtev državnog tužioca južnog okruga Njujorka da ostane u njenom slučaju protiv g. MekMahona, SRZ i gospodina Laurinaitisa, u skladu sa istragom koja nije javna. Sarađivaćemo sa svim odgovarajućim sledećim koracima“, En Kalis (Grantov advokat)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.