Daglas Lima potpisao višegodišnji sporazum sa PFL- om, postoje planovi za borbu za 2024.

Daglas Lima potpisao višegodišnji sporazum sa PFL- om, postoje planovi za borbu za 2024.

Samo nekoliko dana posle kontroverznog oslobađanja Gegarda Musasija, PFL je objavio da su potpisali novi ugovor sa Daglasom Limom, drugačijim bivšim šampionom Belatora.

Slično kao i Musasi, Lima je bio frustriran nedostatkom ponuda za borbu koje su mu se stizale posle PFL-ovog preuzimanja Belatora, a bio je otvoren i u vezi sa situacijom na društvenim mrežama. Ali, ovakve situacije su rezultirale sasvim drugačije. Dok je Musasi pušten iz organizacije nakon što je pretio pravnim postupkom, Lima je potpisana na novi ugovor, sa planovima za borbu ove godine.

PFL je početkom nedelje izašla na društvene mreže da objavi nedavno ažuriranje rostera, što izgleda postaje prilično redovna pojava u poslednjih nekoliko meseci.

I dok mnogi navijači smatraju da je gubitak Musasija ozbiljan nesporazum na delu promocije, ispunjavanje sporazuma sa Limom im prilično dobro služi, pa se na njih gleda kao na odličan odskok unazad poslovnog poteza.

Lima je dvostruki šampion u velter kategoriji Belator i kroz svoje vreme sa organizacijom sakupio je 15 pobeda. Nažalost, našao se na 4 borbena koškanja između 2020. i 2022. godine, ali je najskorije obezbedio jednoglasnu odluku oko Kostela van Steenisa 2023. godine, pomerio je svoj ukupan MMA rekord na 33-11.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.