Demetrious „Moćni miš“ Džonson o stanju MMA protiv boksa

Demetrious "Moćni miš" Džonson o stanju MMA protiv boksa

Uprkos velikoj godini za UFC, Demetrious Johnson smatra da je boks bio zabavniji sport za gledanje do sada ove godine.

Džonson trenutno drži šampionski pojas od 135 funti, a najpoznatiji je po tome što je inauguracioni UFC čuvar titule u leteću kategoriju. Do dana današnjeg, „Moćni miš“ se smatra jednim od najboljih koji su se ikada takmičili.

Između svojih borbi sa ONE, a u skorije vreme i njegovih takmičarskih Jiu Jitsu poduhvata sa IBJJF, Džonson često deli svoja mišljenja vezana za borbu YouTube kanal. U svom najnovijem videu, postavljenom početkom nedelje, objasnio je zašto oseća da je boks zanimljiviji od MMA ‘trenutno’.

„Trenutno osećam da je boks uzbudljiviji od mešovitih borilačkih veština.“ Demetrious Johnson je naveo u videu postavljenom na svoj YouTube kanal. „Mislim, postoje tačke u vremenu kada mešovite borilačke veštine imaju vrhunac. Ali upravo sada, upravo je Rajan Garsija protiv Devina Hejnija, Rajan Garsija upravo iskočio. Pričaćemo o tome malo kasnije. Onda ste imali Frensisa Nganua, koga je nokautirao Entoni Džošua.“

Nastavio je: „Onda ste upravo imali prelepog Tajsona Fjurija i (Oleksandr) Usjka (borba). Samo ga je pobedio i postao šampion u teškoj kategoriji. Ta borba je bila apsolutno neverovatna. Od prve runde, do dvanaeste runde, bio sam na ivici sedišta. Upravo sada, sedimo ovde i иekamo u MMA svetu. Imamo par stvari koje se nisu tokom jednog šampionata… Ali trenutno, mislim da je priča koju čekamo islam (Makhačev) protiv Dastina Poarija.“

(h/t BJPenn.com)

Uprkos uzbuđenju koje je bokserski svet pružio, zabava izložena sa takvih događaja kao što je UFC 300 ne može se zanemariti. Nokaut Maksa Holoveja nad Džastinom Getjeom samo za BMF titulu jedan je od najelektrisanijih borbenih sportskih momenata koji se ikada dogodio, a čini se da se mnogi ne slažu sa Džonsonom na osnovu ovakvih instanci tokom cele 2024. godine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.