Khabib se pridružuje Makhačevom kutku za poirier borbu

Khabib se pridružuje Makhačevom kutku za poirier borbu

Islam Makhačev imaće Khabib Nurmagomedov u svom uglu za borbu sa Dastin Poirier na UFC 302 1.

UFC šampion u lakoj kategoriji po treći put brani pojas protiv Poaira, koji juri svoju prvu svetsku titulu. Makhačev dva puta uspešno odbranio pojas, tukao Aleksandar Volkanovski u uzastopnim borbama nakon što je pokupio titulu protiv Čarls Oliveira na UFC 280 u 2022.

Kabib se pridružio taboru Makhačeva, što je šampionu dalo prednost s obzirom da Orao ima iskustva u borbi protiv Poirija. Oni su se suočili 2019. godine kada je Kabib pobedio putem podneska u trećem krugu. Pre toga, Poirier je bio na ivici da uguši Khabiba. Imati Khabiba u uglu жe samo pomoжi islamu da doрe da se bori veиe.

„Dastin je veoma iskusan; Već je bio u mnogim bitkama. Da, izgubio je, ali ima i mnogo pobeda u UFC-u, više od 22 ili 23 pobede. Koristeći naš sleng, on je iseljeni ratnik. Ne možeš ga olako prihvatiti. Veoma poštujemo Dastina, ali 1. juna je naš protivnik. Imamo jasno razvijen plan za borbu, i verujem da će ga islam slediti. Zaista se nadam da će ga Islam dokrajčiti u drugom ili trećem krugu“, rekao je Nurmagomedov

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.