Horhe Masvidal se osvrće na UFC karijeru, uključujući i jedno veliko žaljenje

Horhe Masvidal se osvrće na UFC karijeru, uključujući i jedno veliko žaljenje

Uprkos MMA karijeri koju mnogi vide kao legendarnu, Masvidal ne živi bez žaljenja posle UFC penzionisanja.

Masvidal je stavio tačku na svoje vreme sa UFC-om posle 4. uzastopnog poraza, od Gilberta Bernsa na UFC 287 u aprilu 2023. Od tada mu je zakazan bokserski meč sa bivšim protivnikom BMF titule Nejtom Dijazom u julu, i stalno je bio zauzet promocijom borbi sa svojom promocijomGamebred Bareknuckle MMA‘.

Tokom nedavnog pojavljivanja na YouTube sa Šonom O’Malijem i Timom Velčom, Masvidal se osvrnuo na odluku koju je doneo da se u kratkom roku umeša u borbu protiv Kamaru Usmana za titulu u velter kategoriji na UFC 251 2020. On je ukazao na ovaj događaj kada su ga pitali o jednom od njegovih najvećih žaljenja.

„To je žaljenje, ali i ne žaljenje. Kada sam dobio poziv da se borim (Kamaru) Usman na šestodnevno obaveštenje, ja i UFC smo se vraćali jer sam želeo više novca za plaćanje, želeo sam veću raspodelu na platne račune koje sam donosio“, rekao je Masvidal. „Nisu se pomerili na to… Ako donesem novac, hoću da mi plate novac. Ako prodam 100.000 plata po viđenju, onda mi nemoj davati s***… ali hteo sam da budem plaćen…

„To je već neko vreme i onda smo se zaustavili… a ja sam bio u fazonu ‘F***. Ma kakav brate, pretpostavljam da mi nije suрeno. U Strikeforce-u sam se borio za titulu svetskog prvaka u lakoj kategoriji, i UFC je već kupio kompaniju, ali sam dobio s**** ugovor. Borba je stalno bila gurnuta unazad… i zaradio sam 16.000 dolara da se suprotstavim svetskoj tituli, protiv momka koji je bio najbolji na svetu… Onda sam imao sve čipove na svojoj strani, jer ko će da smanji svu ovu težinu, šest dana, napravi težinu i u to vreme sam broj jedan. Tako da nisu imali izbora… Borio sam se za sve što sam mogao, zaradio sam više novca nego ikada u karijeri… ali nisam dobio odluku koju sam želeo u toj borbi. Bilo bi potpuno drugačije (da je bilo sedam nedelja obaveštenja).“

Masvidala će prvu borbu sa Usmanom započeti gubitnički niz na kojem je bivši BMF vlasnik titule završio karijeru. Posle poraza odluke na UFC 251, još jednom bi pao protiv Usmana, ovog puta nokautom u 2. kolu njihovog takmičenja 2021.

„Gamebred“ bi se pojavio još dva puta u Oktagonu, pretrpevši gubitke i od Kolbija Kovingtona i od Gilberta Bernsa, pre nego što je odlučio da sazove kraj stvarima 2023. godine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.