Canelo Alvarez će navodno napustiti svoju IBF titulu

Canelo Alvarez će navodno napustiti svoju IBF titulu

Canelo Alvarez će navodno napustiti svoj IBF Super Pojas srednje kategorije, što ga više neće činiti neprikosnovenom sa 168 godina.

Vest dolazi nakon što je IBF naredio Alvarezu da mu bude obavezan Vilijam Skul, sa ponudama za torbicu postavljenim za 6. Canelo je već dobio obrnutu kosu crtu zato što je izabrao da se suoči Jaime Munguia Umesto David Benavidez u svojoj poslednjoj borbi. Posle pobede nad Munguiom, Canelo je očekivano da se suočim sa velikim imenom.

Malo je verovatno da će borba sa Skali umiriti ljubitelje boksa. Prema Bokserskoj sceni, Canelo жe napustiti svoj IBF pojas. Canelo je neprikosnoven otkako je prestao Caleb Plant 2021. On je tu titulu branio četiri puta. Ako se Canelo izvuče iz ponude za tašnu, Scull će se suočiti Vladimir Šiškin za prazan pojas. Vest će biti udarac za ljubitelje boksa koji su se nadali da će Canelo boks Benavidez ili Terens Kroford za neprikosnovene.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.