Poirier vidi borbu Makhačeva kao poslednji pogodak za titulu

Poirier vidi borbu Makhačeva kao poslednji pogodak za titulu

Dastin Poirier vidi svoju predstojeću borbu sa UFC šampionom u lakoj kategoriji Islam Makhačev kao poslednju šansu da osvojim svetsku titulu.

Poirier se suočava sa Makhacheomv 1. juna na UFC 302. To mu je četvrta borba za titulu, pošto je u tri navrata bio kratak. Izgubio je u Khabib Nurmagomedov za titulu u lakoj kategoriji na UFC 242 u 2019. godini, podnosi se u 3. kolu. Usledio je još jedan poraz protiv Čarls Oliveira na UFC 269 u 2021. Oliveira je predala Poirieru u 3.

Dastin je takođe imao priliku da osvoji BMF pojas. Ali Justin Gaethje nokautirao ga je u drugoj rundi na UFC 291. Međutim, Dastin se ipak odbio u svojoj poslednjoj borbi. Nokautirao je Benoa St Denis da mu dam šansu za titulu. Poirier je odbacio mogućnost četvrte borbe sa Conor McGregor dok cilja jednog Poslednji pokušaj titule.

„Sposoban sam za sve. Mogu da se vratim na ovo mesto i ponovo se borim za svetsku titulu. Mogu sve da uradim. Mogu da se vratim na to. Znam da mogu. Samo, nemam to u sebe, i neжu to ponovo da uradim. Neću više da se penjem uz merdevine. Radim ovo već duže vreme. To je veoma sebiиan sport.

„Spreman sam da budem otac i da budem muž i da budem kod kuće i da budem u rutini. Ne bih rekao da ne mogu to ponovo da uradim. Mogu to ponovo da uradim. To je samo… To je to za mene. Nisam siguran, čoveče. Ovo bi mogao da bude poslednji“, objasnio je Poiri. “… Još uvek sam na ogradi, pobeđujem ili gubim. Samo ћelim da budem zadovoljan svojom karijerom.

„To je stvar gde moram da je svarim i da mi to bude u redu jer tako ide život. Naravno, gledam sa vedrije strane i pokušavam da budem siguran da ću završiti priču i zapečatiti dogovor i postati neprikosnoveni šampion u lakoj kategoriji posle moje 31. borbe u UFC-u. Kakva bi to priča bila“, Poirier Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.