Šakur Stivenson: Tenk Dejvis izbegava vrhunske borce

Šakur Stivenson: Tenk Dejvis izbegava vrhunske borce

Shakur Stevenson je optužio Gervonta Dejvis izbegavanja najboljih boraca.

Dejvis brani svoju WBA titulu u lakoj kategoriji protiv Frenk Martin 15. juna. On je najavio svoj novi 6-7 sporazum o borbi protiv PBC-a, nagoveštavajući svoju nameru da se bori protiv najvećih imena. Dejvis je rekao Vasilije Lomačenko bio sledeći posle pobede Ukrajinca Džordž Kambosos mlađi. da osvoji IBF titulu u lakoj kategoriji. Tenk je takođe izdvojio Šakura kao budućeg protivnika.

Dejvisova najveća pobeda do sada je prekid sedmog kola Rajan Garsija prošle godine. Ali Stivenson je doveo u pitanje njegovu odluku da se bori sa Martinom. Šakur je bio na pragu borbe sa Martinom, samo da bi se njegov protivnik povukao. Stivenson se suočio Edwin De Los Santos u neodoljivom nastupu, iako je ipak pobedio. Šakur je smatrao da je Dejvis, da je bio ozbiljan u suočavanju sa najboljima, umesto toga trebalo da boksuje De Los Santosa.

„Zato se bori protiv njega. On bira i bira. To je ono љto on radi. Tenk najmanje rizikuje. Da je Tenk bio ovako riziиan (tip) za koga tvrdi da jeste, borio bi se sa Edvinom De Los Santosom. Zašto se ne bi borio sa tipom koji se borio sa mnom umesto sa tipom koji se izvukao iz borbe sa mnom (Frenk Martin)? „To čak i nema smisla. Ako si stvarno рao. Vidite, ovaj tip (De Los Santos) je stvarno veliki 135 kilograma. Ima bokserske veštine i moć. Dobio bi zasluge što si ga pobedio. Zašto se ne bi borio sa njim?“ Stivenson Rekao

Šajka lica Artem Harutyunyan 6. jula u prvoj odbrani svog pojasa. To je njegova poslednja borba pod Top Rankom, ostavljajući ga slobodnim agentom. Pobeda za Šakura mogla bi da namesti ujedinjenje sa Dejvisom. Kako se borba spremala toliko dugo, Šakur je prepoznao da borci žele najviše novca, pa je to bila proračunata odluka.

„Ovo je utakmica u kojoj momci najmanje rizikuju za najviše novca, a ja je poštujem. Dobili su ga od najboljih od njih (Flojd Mejveder junior?). Razumem. Iskreno, ne možete reći ništa loše o meni ako nećete da se zapalite u tom požaru“, izjavio je Šakur

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.