Saudis Eye Canelo vs. Crawford, Davis vs. Inoue Fights

Saudis Eye Canelo vs. Crawford, Davis vs. Inoue Fights

Saudijci žele da naprave Canelo Alvarez Vs. Terens Kroford I Gervonta Dejvis Vs. Naoya Inoue.

Borba Canelo-Crawforda se smatra alternativom Alvarezu protiv Benavideza. Canelo je pobedio Jaime Munguia u svojoj poslednjoj borbi jednoglasnom odlukom. Ali da bi se borio sa Benavidezom, traћi 200 miliona dolara. To je malo verovatno, s tim što je Kroford postao vodeća alternativa.

Otkad je prestao Erol Spens junior. postao prvi neprikosnoveni šampion velter kategorije iz doba četiri pojasa, Bad je jurio Canela. Pobeda ga čini neprikosnovenim u trećoj težini. Canelo je to odbacio, rekavši da neće dobiti zasluge za prebijanje borca u velter kategoriji. Međutim, svađa sa Canelom bi mogla da se desi ako Crawford pobedi Israil Madrimov u svojoj sledećoj borbi 3.

Dejvis-Inoue borba je manje verovatna. Inoue je već došao sa oko 108 funti da bi postao neprikosnoven sa 122 funte. Dejvis se bori sa 135 funti, što znači da mora da postoji težina. Ali čak i ako Dejvis pređe na 130, Inoue je prethodno odbacio tu borbu. Međutim, to nije sprečilo Saudijce da pokušaju da naprave najveće borbe.

„(Mi) radimo na Canelu i Crawfordu, (Mi) ћelimo ovu borbu. I razmiљljamo da to uradimo u Americi. Zato što ga želimo ogromnog, na najvećem stadionu i velikom PPV-u. Želimo to da uradimo krajem godine ili početkom (sledeće) godine. (Mi) se nadamo da nam niko ne stoji na putu da uradimo ovako nešto – promotere ili kaiševe. Jer na kraju, ako to ћelimo, uradiжemo to. I Gervonta Dejvis, ako se opameti, vs Naoya Inoue. Ovo su borbe iz snova (koje mi) volimo. Nateraj ga da dođe kod nas, nateraj ga da se bori u Saudijskoj Arabiji, Americi, Londonu, spremni smo da razgovaramo o tome. On je veliki borac, bila bi šteta da da otkaz posle nekih godina i 99 odsto njegovih borbi je u Japanu“, saudijski Izjavu

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.