Žoze Aldo objašnjava kako nije dozvolio da najveći set u karijeri definiše njegovu budućnost

Žoze Aldo objašnjava kako nije dozvolio da najveći set u karijeri definiše njegovu budućnost

Bivši šampion u perjaniku Hoze Aldo jaše visoko od impresivne pobede u svom poduhvatu van penzije na UFC 301 ranije ovog meseca, a nedavno se otvorio o mentalnom prevazilaženju poraza od Konora Mekgregora 2015.

Aldo (32-8) se uspešno vratio sa 135 funti jednoglasnom odlukom pobedom nad Džonatanom Martinezom (19-5) kada je UFC 4. maja otputovao u Rio de Žaneiro u Brazilu.

U nedavnoj epizodi emisije „MMA Sat“ sa Arijelom Helvanijem, Aldo se dotakao i prethodnog poraza od Mekgregora, koji je završen spektakularnim nokautom za samo 13 sekundi.

„Znate, nije bitno ko je gubitak, mogao je da bude Mekgregor, mogao je da bude bilo ko. Poraz je deo igre i razumem da mi je biti šampion uvek bilo na umu bez obzira šta se desilo. Biti šampion UFC-a je uvek ono što sam zahtio da uradim i za šta sam radio da bi se gubici mogli desiti usput. Pričaš o borbama protiv Maksa, protiv Volka, to su gubici koji mogu da se dese ali moja želja da budem šampion, kada se desi vakav poraz, vratiš se u teretanu i kažeš da moram više da radim. Moram da radim da bih bio šampion koji želim da budem.

„Možeš samo da odjašeš i napustiš igru ranije i ostaneš sa tim gorkim ukusom, samo gorkim delom istorije tamo ali onda, izgradiš priču od nje i ako možeš da se vratiš i ako zaista ostaneš dugo u ovoj igri i ako nastaviš da radiš, Uživaćeš u lovorikama svog rada i zapravo biti šampion i to je ono što sam želeo. Bez obzira kakav je protivnik bio, a rekao sam da je to mogao da bude Mekgregor, bilo je pogođeno vreme da se to uradi u to vreme i može da bude, ali imao sam priliku da se vratim i rekao sam sebi posle ovakvog poraza, moram više da radim, moram više da radim i želim da budem šampion kao što sam uvek i počinjeo“.

(h/t MMANews.com)

S obzirom na mentalitet Alda, nije iznenađenje što je usledio posle poraza titule od Mekgregora sa još 12 UFC nastupa između 2016. i odlaska u penziju 2022. godine. Aldo se vratio u akciju, i naizgled se takmiиi u istom ritmu kao kada je odluиio da se odmakne.

Važno je zapamtiti, da Aldo nije postao samo atletski neaktivan u penziji. Do 2023. upao je 2 pobede i 1 remi u profesionalnom boksu, svakako ne tipičan način da uživa u penziji.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.