Ko će sankcionisati Fjurija protiv Usjka?

Ko će sankcionisati Fjurija protiv Usjka?

Predsednik WBC-a Mauricio Sulaiman je rekao Tajson Fjuri Vs. Oleksandr Usyk neće biti sankcionisan od strane Britanskog bokserskog odbora za kontrolu (BBBoC).

Sulajman je potvrdio da će Neprikosnoveno prvenstvo u teškoj kategoriji 18. Sledi ista linija rezonovanja kao Furijeva poslednja borba sa Frensis Nganu, koji se takođe dogodio u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji. Vest takođe znači da bokserska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država neće to sankcionisati. Iako BBBoC nije sankcionisao tu borbu, oni su nadglasali ostatak Fury-Ngannou kartice.

„Za glavni događaj to će biti Komisija za profesionalni boks na Bliskom istoku. To je samo glavni događaj, sve ostale borbe biće pod Britanskim bokserskim odborom za kontrolu (BBBoC). Verujem da je to bio dogovor u ugovoru da se potpiše borba. Zahtevali su neutralnu proviziju. Hoze Mohan je Nemac koji je sankcionisao mnoge napade u Dubaiju i ovde u Saudijskoj Arabiji. Veoma su obučeni i spremni za nastup“, Sulajman Rekao

To je zato što Fjuri nema britansku boksersku dozvolu. Ciganski kralj se odrekao britanske dozvole nakon istrage Protiv dopinga Velike Britanije (UKAD) o svom neuspelom testu za nandrolone 2015. godine. Seljak je priznao da je lagao u istrazi kada je tvrdio da je Fjuriju dao malo vepra posle neuspelog testa na nandrolone, što je onda moglo da objasni supstancu u njegovom organizmu. Fjuri je na kraju dobio dvogodišnju zabranu.

Tomi Fjuri Potvrdio prošle godine njegov brat Tajson nije mogao da putuje u SAD. On nije dao razlog, iako izveštaji govore da je to posledica Furijevog druženja sa Danijel Kinahan. Kinahan je savetovao Furyja I bio je šef irske kriminalne bande.

Američka vlada je, kako se izveštava, odgovorila nudeći nagradu od 5 miliona dolara za informacije o grupi ako bi to dovelo do njihovog hapšenja. Međutim, Tomi nije potvrdio da li je zbog toga došlo do Tajsonove američke zabrane. Ali kada dođe veče borbe, Furijev glavni fokus će biti na pobedi Usyka.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.