Boxer Sherif Lawal preminuo posle pro debija

Boxer Sherif Lawal preminuo posle pro debija

Bokser u srednjoj kategoriji u usponu Šerif Loal preminuo je u 29.

Lawal je debitovao u Centru za razonodu u Harouu 12. Poslat je na platno u иetiri runde nakon љto je Valera spustio desnu ruku na hram. Sudija je prekinuo borbu. Šerifov trener Si Džej Husein požurio je kod svog borca, u pratnji doktora pored ringa. Bokser je dobio veštačko disanje pre nego što je prevezen u bolnicu Nortvik Park.

„Lekari su stigli i radili na njemu u ringu oko 20 minuta, uključujući reanimaciju i upotrebu defibrilatora. Ovo je bilo ispred prepune kuće, i svi su bili u potpunom šoku“, svedoči svedok sa lica mesta

Nažalost, Lawal nije uspeo, kako je objavljena njegova smrt. Bio je to ogroman udarac jer je bokserski svet izgubio talenat u usponu koji je bio predodređen za velikana. U vestima su takođe istaknute opasnosti ovog sporta.

„Mislim da će profi igra odgovarati Šerifu do teza, ima sav talenat da postane velika srednja kategorija. On je prava inspiracija svim mlađim bokserima u teretani,“ Husein Rekao

Danak je slio daleko i široko za boksera.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.