Tenkovi Dejvis kažu da Hejni nije elitni borac

Tenkovi Dejvis kažu da Hejni nije elitni borac

Gervonta Dejvis Oseжaj Devin Haney nije elitni bokser posle poraza od Rajan Garsija.

San je izgubio prvu borbu, tri puta je ispao u porazu većinske odluke. Hejni nije imao odgovore na Garsijinog levog udicu, pokazao je nedostatak bokserskog IQ-a tako što nije uspeo da izvrši korekcije. Njegovo najbolje oruћje, ubod, je oduzeto. Međutim, pošto je Garsija promašio težinu za 3,2 funte, Hejni je i dalje WBC juniorski šampion u velter kategoriji. Rezultat bi, međutim, mogao da bude poništen.

Garsija je bila pozitivna na Ostarin u dva uzorka urina uzetih 19. Garsija bi mogao da se suoči sa zabranom zbog stroge odgovornosti, ostavljajući svoj tim sa teškim zadatkom da dokaže kontaminaciju. Hejnijev advokat je preduzeo zakonske mere da diskvalifikuje Garsiju kako bi San bio proglašen pobednikom. Čak i da se to desi, Dejvis nije bio ubeđen Hejnijevim veštinama.

„Gledao sam meč. Mislim da je on (Devin Haney) prevideo tog tipa. Video je šta sam mu uradio i mislio je da može da uradi istu stvar. To je mnogo stvari koje je uradio pogrešno, i pokazalo je da on nije ono što oni misle da jeste… ili za koga kaže da jeste, ali život vam pokazuje“, Dejvis Rekao

Dejvis i Hejni bi mogli da se suoče kasnije sa 140. Na osnovu toga kako je Dejvis zaustavio Garsiju, podržaće sebe da uradi isto i Hejni. Hejni je pokazao da nema moć da dobije velike udarače da ga poštuju, što bi Dejvis iskoristio.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.