Lomačenko boksovao Kambosos prateći očev savet

Lomačenko boksovao Kambosos prateći očev savet

Vasilij Lomačenko izabrao da se suoči Džordž Kambosos mlađi. na osnovu saveta njegovog oca/trenera Anatolija.

Lomačenko je uzeo ostatak 2023. posle kontroverznog jednoglasnog gubitka odluke Devin Haney. Većina bokserske zajednice smatrala je da je Lomačenku opljačkan neprikosnoveni sa 135 godina. Ukrajinac je bio u suzama posle borbe, ali revanš se nikada nije dogodio.

Suočavanje sa Kambososom dalo je Lomačenku šansu da ispravi tu nepravdu. On je dominirao nad Australijancem, zaustavio ga je u 11. kolu i osvojio upražnjenu IBF titulu u lakoj kategoriji. S obzirom na to da je šampion u tri divizije, njegov otac nije želeo da vidi sina kako izlazi na gubitak.

„Ovo je titula za njega jer sam posle Hejnija želeo da završim boksersku karijeru. Posle ove borbe sa Hejni, dokazao sam sebi u ovom sportu i ne moram da nastavim. Ali moj otac, svaki dan mi љalje vesti, i svaki put, љalje pramenove. Osećam da želi da nastavi i da ponovo želi titulu. Rekao mi je, ‘Moramo da uradimo još jednom ovo. Moramo ponovo da se borimo za titulu. To je bila teљka odluka za mene jer sam umorna. Ali ja volim svoju porodicu, poštujem svog oca. Otac me je izgradio u boksu i u ћivotu. Ovo je titula, ovo je pobeda za mog oca“, Lomačenko navedeno

Moguće su borbe za ujedinjenje protiv Gervonta Dejvis I Shakur Stevenson. Tenk drži WBA pojas i prozvao je Ukrajinca, rekavši da je sledeći ako pobedi Frenk Martin. Šakur je pozivao na borbu protiv Lomačenka, postavljajući ujedinjenje pošto ima WBC pojas.

Loma bi takođe mogla da boksuje pobednika Emanuel Navarrete Vs. Demantuje Berinchyka, koji se suočavaju 18. Lomačenko nema šta drugo da dokazuje, ali je pitanje da li realno može da postane neprikosnoven u ovoj fazi karijere.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.