IBF naredio Canelu da se suoči sa Vilijamom Skali

IBF naredio Canelu da se suoči sa Vilijamom Skali

IBF je naručio Canelo Alvarez da odbrani svoju neprikosnovenu titulu u Super Srednjoj kategoriji protiv prvoplasiranog kandidata Vilijama Skalija.

Vest znači da Alvarez ima 28 dana da se nagodi sa Skali pre nego što se naruče ponude za tašnu. Alvarez donosi jednoglasnu odluku pobedom protiv Jaime Munguia. Posle pobede, Alvarez je udvostručio svoju tvrdnju da će se samo boriti David Benavidez za veliki novac, oko 200 miliona dolara.

On je te komentare kvalifikovao, rekavši da će uzeti malo vremena pre nego što odluči o svom sledećem potezu. Poslednji put se Canelo suočio sa obavezno kada mu je WBA naredila da se suoči Avni Jildirim 2021. Pobeda je omogućila Canelu da se ujedini protiv Bili Džo Sonders. Scull je 22-0, uz 9 nokauta. Borio se na kartu Canelo-Munguia, pobedivši Šona Hemfila jednoglasnom odlukom.

Borba sa Skali verovatno neće biti prodata, pa će Alvarez odlučiti da odluči da li će se odreći pojasa. Borbe sa Benavidezom i Terens Kroford su oni iza kojih stoje ljubitelji boksa. Benavidez je rekao da će se spustiti na 168 za Canela kao što će boksovati Oleksandr Gvozdyk za WBC Privremeni pojas lake kategorije 15. Izveštaji takođe ukazuju na to da Saudijci žele da naprave Canelo protiv Crawforda, ostavljajući Alvarezu izbor.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.