Ćiril Gane biće nosilac olimpijske baklje uoči Igara u Parizu 2024 godine

Ćiril Gane biće nosilac olimpijske baklje uoči Igara u Parizu 2024 godine

Bivši privremeni UFC šampion u teškoj kategoriji Ćiril Gane uskoro će dodati još jednu liniju u svoju biografiju, s tim što je odabran da nosi olimpijsku baklju za deo ceremonijalne štafete kroz Francusku.

Gane se nije borio od svoje druge runde Serghei Spivac u njihovom takmičenju još u septembru, i trenutno nema zakazanu borbu sa UFC-om. Ali, očigledno je da je zauzet kao najprepoznatljiviji francuski MMA sportista do sada.

„Bon Gamin“ je početkom nedelje putem Instagrama obelodanio vest o svom angažovanju na Olimpijskim igrama 2024. godine, a jasno je da mu je čast što mu se ukazala ova prilika.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Real.C „BON GAMIN“ (@ciryl_gane)

„Ponosan što nosim plamen

„Nadajući se da ću jednog dana videti MMA kao olimpijski događaj

„Nađimo se 4 juna u La Roche-sur-Yon“

Planirano je da Gane nosi baklju iz regiona Deux-Sèvres do Les Sables-d’Olonne u svojoj fazi štafete. Ceremonijalno nošenje počelo je ranije ovog meseca, a trebalo bi da se održi tokom 12 nedelja.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.