Haneyn advokat preduzima akciju da Garsija bude diskvalifikovana

Haneyn advokat preduzima akciju da Garsija bude diskvalifikovana

Devin Haney’s Advokat, Pet Ingliš, zatražio je od Njujorške državne atletske komisije da diskvalifikuje Rajana Garsiju i da svom borcu da pobedu.

Ovo dolazi nakon što je Garsija pao na dva VADA testa za Ostarin, što je izazvalo sumnju u njegovu većinsku pobedu. Dva uzorka urina uzeta 19/20. Garsijov B uzorak biće testiran 22. Stroga odgovornost znači da su bokseri odgovorni za ono što konzumiraju. Ako je B uzorak pozitivan, Garsija mora da objasni kako je uљao u njegov sistem.

Hejnijev kamp je zauzeo stav iz tri razloga. Garsija je došao za 3,2 funte preko granice juniorske velter kategorije, što je priznao da je bio plan. Tu su i klipovi Garsije koji koriste infuzije, koji su zabranjeni. Na kraju, prisustvo Ostarina je zabranjeni PED, koji je bio u Garsijinom telu. Lucian Bute’s pobeda protiv Badou Jack na Olimpijskim igrama 2016. poništen je kada je pao na testu za Ostarinu.

Haneyn advokat

„On je stavljen u nebezbednu borbu pod jurisdikcijom NYSAC-a. Borba je izvrgana ruglu i pored upotrebe PED-a i zabranjene upotrebe infuzije, nakon borbe, g. Garsija je priznao da je nedostatak težine taktika koja mu daje nepravednu prednost. Kako nije bilo drugog dana težine koju je zahtevala komisija, tako je nemoguće znati šta je izneo u noći borbe. Zato, nakon što smo izneli činjenice ispod zahtevamo da g. Garsija bude diskvalifikovan, što je prikladnije od nespornog takmičenja u ovoj situaciji.

„Posle borbe, Garsija je javno izjavio da je lagao i da je bio gojazan kako bi dobio konkurentsku prednost u odnosu na Hejnija. Da Garsija nije lagao o svojoj svrsi, Hejni ne bi nastavio borbu protiv njega i/ili bi preduzeo korake da se zaštiti.

„Ostarin se prodaje na crnom tržištu zbog svojih performansi poboljšanja nekretnina. Ni u jednom trenutku Devin Hejni nije pristao da se upusti u borbu protiv boksera koji je bio pozitivan na lek za poboljšanje performansi, i ne bi nastavio sa borbom da je znao. Njujorška državna atletska komisija ne bi dozvolila borbu da je znala za pozitivan nalaz.

„Predstavnici gospodina Garsije su javno sugerisali da je Ostarin pronađen u tragovima. Zapravo, dok u Sjedinjenim Državama postoji nekoliko komisija koje dozvoljavaju da se uđu u trag količinama Ostarina (a Njujork, WADA i VADA nisu među njima), količine uzoraka (bile su) 35 do 60 puta veće od sume koja se smatra u tim jurisdikcijama za praćenje iznosa.

„Dodajući uvredu komisiji i sportu boksa, g. Garsija je tvrdio da je bio ‘naduvan kao f**** tokom borbe sa gospodinom Hejnijem. Ovo vrlo jasno donosi naruku u sportu boksa i, derivatima, na Njujoršku državnu atletsku komisiju.

„U tom kontekstu, komisija ima puna ovlašćenja da izda diskvalifikaciju. To bi diskvalifikacijom promenilo borbu u pobedu za g. Hejnija. U ime gospodina Hejnija, zahtevamo tu promenu pored takve suspenzije koju komisija smatra odgovarajućom“, Pet Ingliš

Društveni mediji

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.