Šakur Stivenson tvrdi da vrhunski rang štiti Vasilija Lomačenka

Šakur Stivenson tvrdi da vrhunski rang štiti Vasilija Lomačenka

Shakur Stevenson je udario u Top Ranku, govoreći Vasilije Lomačenko je zaštićena.

Lomačenko je postao IBF šampion u lakoj kategoriji, zaustavljajući se Džordž Kambosos mlađi. u 11. Pobeda otvara moguće ujedinjenje. Shakur je WBC šampion u lakoj kategoriji, pošto je pobedio Edwin De Los Santos da osvojim prazan pojas. Šakur brani pojas od Artem Harutyunyan 6. jula. Gervonta Dejvis Takođe je prozvao Lomu, rekavši da je on sledeći. Dejvis brani svoju WBA titulu u lakoj kategoriji protiv Frenk Martin. Uprkos tim opcijama, Šakur je optužio Lomu da je zaštićena od njega.

„Loma ne može ništa da uradi sa mnom, obećavam ti to. Zato mi nikada neжe dozvoliti da ga udarim. Na isti način na koji su spasili Pacmana od Bada.

„Poštujem tvoj stil borbe poštujem to što si ti legenda ono što ne poštujem je tvoja spremnost da se ne boriš sa mnom.. Ljudi iz Ukrajine grade hrabrost unutar ne kriju se iza Top Ranka jer to nije hrabro na vašem kraju“, Stivenson

Loma je mogla da se suoči sa Šakurom posle poraza od Devin Haney. Ukrajinac je sledeći na redu da se suoči sa Šakurom za upražnjeni WBC pojas nakon što je Hejni ispraznio. Loma skinuo ostatak 2023. godine, sprečavajući da se borba dogodi. Međutim, pošto mu je ostala još jedna borba oko dogovora sa Top Rankom, Šakur bi mogao da bude bolje pozicioniran da pregovara o borbi u Lomi.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.