Loma zaustavila Kambososa da postane IBF šampion

Loma zaustavila Kambososa da postane IBF šampion

Vasilije Lomačenko je novi IBF šampion u lakoj kategoriji nakon zaustavljanja Džordž Kambosos mlađi. u 11 rundi za osvajanje praznog pojasa.

Ukrajinac se najbolje osvrnuo na svoj vintage, dominirajući Kambosos sa svojim superiornim skupom veština. Kambosos je počeo da napada telo, nadajući se da će ga slediti Devin Haney’s plan da ga usporimo. Lomačenko je proganjao protivnika, ispuštajući fluri krajem prve runde.

Lomačenko je bio sređen, koristeći svoj udarac da gurne Kambososa unazad. Još jedan fluri na kraju drugog mu je dao rundu. U trećem se Kambosos naginjao preko desne noge, očajnički pokušavajući da bude u ofanzivi. Još jednom mu je uzvratila levica. Međutim, Kambosos jeste sleteo tokom razmene, ali sve je to bila Loma.

Do иetiri runde, Kambososovo lice je pokazalo ogroman otok. Svetski šampion sa tri težine iskoristio je svoje uglove vrhunskim radom nogu, ušajao je i van dometa sleteo. Kambosos je jedini uspeh došao u razmenama, ali je zauzvrat pucao da bi prizemljio svoj. Do šeste runde, Loma je prestigao protivnika sa 73 prema 16.

Kako je borba prolazila pored pola etape, Kambosos je postajao sve očajniji. Okliznuo se nakon što je krenuo napred u sedmoj rundi, promašivši divlje. Posekotina blizu njegovog desnog oka takođe je lila krvlju. Nos mu je potom pokazao krvarenje u osmom, pošto je Australijanac znao da mu je potreban nokaut. Do desetog, Lomačenko je prebacio fokus na telo. Radila je poslasticu u 11-oj, pošto je velika levica povredila Kambososa do sredine.

Kambosos je dodirnuo platno nakon što je uzeo koleno. Dok je pobeрivao, Loma je prizemljio joљ dva hica u telo u drugom nokdaunu. Sudija je prekinuo tuču baš kada je Kambososov ugao bacio u peškir. Gervonta Dejvis prozvao Lopu na društvenim mrežama, postavljajući moguće ujedinjenje.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.