Loren Prajs ušao u istoriju pobedivši Džesiku MekKaskil i osvojio svoju prvu svetsku titulu

Loren Prajs ušao u istoriju pobedivši Džesiku MekKaskil i osvojio svoju prvu svetsku titulu

Loren Prajs Dominirao Džesika MekKaskil da osvoji svoju prvu svetsku titulu tehničkom odlukom u devetom kolu i ostane neporažena.

Pobeda znači da je Prajs pokupila WBA, IBO i Ring Magazine Welterweight Belts, podigavši svoj rekord na 8-0. Prajs je bila na prednjoj nozi, koristeći svoj stav o jugozapadu da bi mekKaskila stavila van ravnoteže. Izazivač je bio nezadovoljan pritiskom borbe pred njenom domaćom publikom, tagujući šampionku pravo levom.

MekKaskil je pokušao da učini borbu fizičkom, upozoren je zbog tuče u drugom. Prajs je ostao pribran, boksovao i kretao se, u drugom krugu, odbijajući da bude uvučen u tuču. MekKaskil je postao frustriran; Prajs se smirio, sletevši još jedan levo u trećoj, ostavljajući MekKaskila da juri ranije.

MekKaskil je povećao tempo u četvrtoj, ali se okršaj glava pokazao odlučujućim u petom. Amerikanka je pretrpela krvarenje blizu oka, sa Prajsom pod kontrolom. Prajs je održala svoju agresivnost, povezujući se sa velikom desnom rukom na otečenom oku u osmom.

Pošto je oko bilo skoro zatvoreno od otoka, sudija je prekinuo borbu na početku devetog. Prajs je vodio 90-82 u vreme prekida. Pobeda je naterala Prajsa da zgrabi svoju prvu svetsku titulu, kao što je mogla da cilja borbe sa Nataša Džonas I Sendi Rajan. Međutim, glavni cilj je bio Kejti Tejlor Sledeжi.

„Verujem da je ovo samo početak za mene i želim da stvorim nasleđe. Samo жe mi biti bolje. Vidite šta je Kejti Tejlor uradila za Irsku, želim da uradim isto za Vels i rasprodam stadion Kneževine. Znam Džesikinu igru. Ona voli borbu pasa. Trebalo mi je nekoliko rundi da pronađem distancu“, naveo je Prajs

„Zasluga Loren, ona je jedina osoba koja mi je uzela kaiševe. Mogu da se oporavim od svega. Odrastao sam beskuжnik, tako da udaranje u lice nije niљta. Bilo je držanja, puno glavobolja i jednostavno sam smatrao da treba da pustite šampiona da izađe na njen štit“, rekao je Mekeskil

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.