Islam Makhačev predviđa kako će završiti Dastin Poirier na UFC 302

Islam Makhačev predviđa kako će završiti Dastin Poirier na UFC 302

UFC šampion u lakoj kategoriji Islam Makhačev bio je prilično otvoren u svojim razmišljanjima o svom predstojećem protivniku Dastinu Poajeru, a sada je čak detaljno opisao šta je planirao za borbu.

UFC 302 treba da padne 1. U glavnom događaju, Poirier će uzeti ono što će verovatno biti njegov poslednji pogodak za UFC titulu protiv Makhačeva, a u očima mnogih ovo će biti strma teška bitka za rodom iz Lafita u Luizijani.

U nedavnom intervjuu za Yahoo Sports, UFC vlasnik titule od 155 funti uzeo je svoje samouverene izjave još dalje nego inače, i predvideo kako će se stvari približiti u glavnoj borbi.

„Počećemo i pokušaću da ga srušim“, rekao je Makhačev za Yahoo Sports. „Pokušaće da me uvuče u giljotinu (da se uguši). Braniću giljotinu. Daću mu par udaraca. On će mu vratiti leđa. Onda ću završiti.“

„Jednog dana možda, nadam se da će (Poirier) završiti svoju giljotinu na nekome“, rekao je Makhačev, taj ljigavi osmeh se ponovo ušunjao. „Ali to neжu biti ja.“

„Imam neki posao u toj diviziji“, rekao je Makhačev. „Ne želim da dajem neku šansu ljudima iz druge divizije, već sam dao Volkanovskom dve šanse. Sada mi treba љansa za drugi pojas. U mojoj diviziji mislim, iskreno, da imam Dastina i onda Armana i onda sam gotov. Nemamo nekog novog protivnika koji zaslužuje borbu za titulu. Onda ću biti spreman da se borim sa šampionom sa 170 (funti).“

(h/t Yahoo Sports)

Bez obzira na to što mnogi smatraju da je Makačev favorit u odnosu na „Dijamant“, Poirier ne bi trebalo da bude prebrojan. Čak i kada je izazvao neporaženog Kabiba Nurmagomedova, doživotnog partnera za trening Makačeva, pokazao je trenutke uspeha koje mnogi do tog trenutka nisu pronašli naspram dominantnog bivšeg šampiona u lakoj kategoriji.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.