Džordž Kambosos mlađi planira da se penzioniše Vasilije Lomačenko

Vasiliy Lomachenko vs George Kambosos Jr

Jorgos Kambosos junior veruje da njegove pesnice mogu da okončaju put bokserskoj legendi Vasiliju Lomačenku u subotu uveče (nedelja u Australiji).

Kambosos donosi rekord od 21-2, 10 KO u ring kao bivši ujedinjeni šampion u lakoj kategoriji i ima za cilj da izazove još jedan seizmički udarni talas u okršaju za titulu. Prethodno je Kambosos pobedio Teofima Lopeza, pre nego što je dva puta izgubio od kontroverznog osvajača ‘Lome’ Devina Hejnija.

„Car“ sada ima Lomačenkov skalp na nišanu uoči borbe u domovini posle više od četiri godine čekanja.

„Trebalo je da se eventualno borimo 2019. godine kada je legendarna Kuća slavnih Boba Aruma rekla da bi mladi momak iz Australije po imenu Džordž Kambosos mogao da se suprotstavi tadašnjem kralju Lomačenku. Stvari se oиigledno nisu desile. Onda sam postao šampion, a Lomačenko me je jurio. Bili smo veoma bliski. Ali nije bilo suđeno. Ali, treći put je sreća, a nedelja je kada vodimo našu bitku“, rekao je Kambosos.

O svom načinu razmišljanja koji ulazi u borbu, Australijanac je dodao: „Izuzetno sam samouveren. Donosim to samopouzdanje iz moje pripreme. Imao sam ogroman kamp za obuku. Samopouzdanje je veće nego ikad. Kada pobedim Lomaиenka, viљe neжe biti puta za njega. Ovo je penzija za njega.

„Iskreno verujem u to. Način na koji sparingujem. Brzina koju imam. Nikada nije video ovakvu brzinu i eksplozivnu snagu. Volja i srce koje imam. Želja koju imam da pobedim u ovoj borbi. Ћelim ovo loљe. Izuzetno sam se pripremio za ovaj meč. Nisam ostavio nijedan kamen neprevrnut. Dakle, u nedelju, svi ćete videti.“

Na nedavnom treningu, obojica su se pozabavila izazovom pred sobom.

Kambosos junior je rekao: „Cenim svu podršku. Imamo veliku borbu u nedelju. Motivisani smo i spremni. Poslovno je vreme u nedelju.

„Grad bruji. Uиeљжe kambosos borbe. Ponizan sam da donesem ovakav dogaрaj u Pert. Dolazimo da osvojimo ovu svetsku titulu. Nedelja, Kambosos protiv Lome. Najveжi i najbolji, i spremni smo za rat. Dolazim sa svime što imam.“

Lomačenko je izjavio: „Osećam se odlično. Hvala vam na ovakvoj atmosferi. Cenim australijski narod. Ovo su veliki obožavaoci. Razumeju boks. Zato su ovde.“

„Ovo će biti borba za pamćenje. Za njega je to rat. Za mene je to takmičenje. Imam cilj. Treba mi ova titula. Moja motivacija je ova titula i da ponovo budem svetski prvak.“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.