Canelo se uzdiže na P4P listi, Naoya Inoue i dalje na vrhu, Rajan Garsija ispao

Canelo Alvarez belts 2024

Canelo Alvarez je pojačao svoj položaj na Super Sport P4P Top 50 listi, pošto je Naoja Inoue zacementirala prvo mesto u događajnoj nedelji za ovaj sport.

Canelo je ispustio i pobedio Haime Munguia u Las Vegasu da bi odbranio svoju neprikosnovenu titulu u super srednjoj kategoriji. Nakon toga, meksička superzvezda se popela za jedno mesto na tri na Funtu za funtu.

Naoja Inoue, neprikosnoveni šampion u super bantam kategoriji koji se borio 6. maja i pobedio Luisa Nerija nakon što je preživeo nokdaun, nastavlja se kao kralj boksa bez premca.

Pored toga, Svetske bokserske vesti uklonile su Rajana Garsiju dok Njujorška državna atletska komisija ne isključi trenutnu pretnju predstojećom suspenzijom. VADA Testing će otvoriti B uzorak na Garsijin test na drogu 19. Ako VADA ratifikuje te početne rezultate, Garsija se suočava sa zabranom, a njegova pobeda nad Devinom Hejnijem biće proglašena zabranom takmičenja. Zbog toga je Super Sport vratio Hejnija na prvobitnu poziciju broj sedam.

Terens Kroford nastavlja na mestu broj dva uoči povratka za tri meseca. Oleksandr Usyk pada na иetiri, ali moћe da se popne iznad Inoue kao novi broj jedan ako moћe da postane neprikosnoven u teškoj kategoriji sledeжeg vikenda. Usyk se suočava sa Tajsonom Fjurijem u Saudijskoj Arabiji i izjednačiće Inoueov podvig kao neprikosnoveni šampion sa dve težine ako bude uspešan.

Kroford je prvi postigao ovaj fantastičan plen od osam pojaseva za titulu u dve težinske klase. Međutim, Super Sport neće razmatrati Kroforda za samit zbog nedostatka aktivnosti u poređenju sa Inoue i Usykom (u poslednje vreme devet meseci bez sopstvene greške). Usyk će otvoriti veliku debatu zasnovanu na ishodu Fury headlinera.

Dmitrij Bivol je peti, a Vasilij Lomačenko sa šest. Ako ‘Loma’ pobedi Džordža Kambososa u nedelju, ukrajinski majstor će ponovo ući u prvih pet. Lomačenko stoji iznad Hejnija jer Super Sport veruje da je bivša amaterska zvezda pobedila u njihovoj kontroverznoj borbi.

Šakur Stivenson je osmi, jedno mesto ispred lakog rivala Gervonte Dejvis, a uoči potencijalnog ujedinjenja kasnije ove godine. Artur Beterbiev, koji je doživeo povredu nedavno je odložio okršaj sa Bivolom 1.


Super Sport P4P Top 50 – May 10, 2024

1 Naoya INOUE
2 Terence CRAWFORD
3 CANELO Alvarez
4 Oleksandr USYK
5 Dmitry BIVOL
6 Vasiliy LOMACHENKO
7 Devin HANEY
8 Shakur STEVENSON
9 Gervonta DAVIS
10 Artur BETERBIEV

*Kliknite na Boxer za novosti


Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.