Šok penzioneri udaraju struju protiv zveri teške kategorije

Christian Mbilli and Arslanbek Makhmudov May 25

Zver u teškoj kategoriji Arslanbek Makhmudov suočava se sa novim neprijateljem posle šok penzionisanja prvobitnog protivnika Žuniora Faa.

Fa je iznenadio bokserski svet poslednjih dana kada je najavio da više neće voditi kampanju. On se potom povukao iz zakazane borbe 25.

Srpski nacionalni šampion Miljan Rovčanin, poznati udarač struje, ulazi sa nešto više od dve nedelje obaveštenja da preuzme posao. On će pokušati da pokvari povratak „Lavova“ tako što će odlučno zakoračiti u ring auto centra Gervais u Šaviniganu.

Rovčanin drži rekord 27-3 sa 18 velikih KO, a sa tih 30 borbi iskustva neće biti zaplašen kada uđe u arenu.

I ranije se suočavao sa moćnim udaračima, posebno tokom Evropskog prvenstva 2018. kada se takmičio protiv Agit Kabajel, pre nego što se pre dve godine suočio sa Džaredom Andersonom. Od tada, sportista od 180 kg i 240 kilograma ostao je aktivan u ringu, pobedivši u poslednje tri borbe. On je takođe bio aktivan u teretani, kao glavni sparing partner strašnog hrvatskog svetskog kandidata Filipa Hrgovića.

Tridesetogodišnja desna ruka ni na sekund nije oklevala da prihvati izazov suočavanja sa #12 IBF i #14 WBC kandidatom u teškoj kategoriji. Međutim, ne treba pogrešiti; izazov je značajan za srpski tabor ali i za montrealski klan, koji će se 25. maja suočiti sa kompletnim bokserom:

„Rovčanin je dobar veteran koji kombinuje veličinu i snagu udaranja. Jedini porazi koje je pretrpeo bili su od ruke američkog super perspektive, Džereda Andersona, i jedinog čoveka koji je pobedio Arslanbeka, Agit Kabajel“, opisao je usvojeni trener Montreala Mark Remzi, misleći na Kabajela kao dodatnu motivaciju za svog boksera.

Mimo mentalnog aspekta, ova borba će pružiti i odgovore na fizičke izazove koji okružuju Makhmudov, i u dobru i zlu protiv Rovčanina:

„Drago mi je što smo uspeli da pronađemo zamenu ovog kalibra, ali još nestrpljiviji da vidimo kako će Arslanbekova desna ruka reagovati posle njegove povrede“, priznao je predsednik EOTTM Kamil Estephan, ističući dubinu karte koja okružuje polufinale teške kategorije.

Posle borbe između Rovčanina i Makhmudova, na glavnom događaju biće duel između Kristijana ‘Solide’ Mbillija (26-0, 22 KO) i moćnog engleskog udarača Marka ‘Kid Dinamita’ Hefrona (30-3-1, 24 KO) sa WBC Continental Americas i WBA International titulama Montrealera. Pored dodavanja još jedne pobede u svoj rekord, Mbilli, trenutno drugi WBC, 2. WBA, 3. IBF i 4. WBO, pokušaće da napravi buku na ogromnom britanskom tržištu kako bi stekao vidljivost i nastavio svoj put ka pobedi u borbi za Svetsko prvenstvo.

Takođe u akciji, venecuelanski štićenik EOTTM-a Albert Ramirez (18-0, 15 KO) suočiće se sa kandidatom Adamom Kejnsom (23-2-1, 14 KO) za titule WBA International i WBC Continental Americas u kategoriji do 175 funti. Ovaj okršaj, u kome su #4 i #5 pretendenti na WBO jedan protiv drugog, poslužiće kao eliminator za titulu koju trenutno drži Artur Beterbijev. Još uvek u lakoj kategoriji, Mehmet Unal (9-0, 7 KO) boriće se pred publikom na Mauriciju, u svom prvom zakazanom meču 10 rundi protiv iznenađujućeg američkog kavgadžije Rodolfa Gomeza Juniora (14-7-3, 10 KO).

Konačno, budućnost Kvebek boksa će takođe biti prikazana, kao Wilkens Mathieu (8-0, 5 KOs), Christopher Guerrero (10-0, 5 KOs), Alexandre Gaumont (10-0, 7 KOs), kao i Jhon Orobio (8-0, 8 KOs) i Moreno Fendero (5-0, 4 KOs)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.