TKO objavila svoje kvartalne podatke o prihodima

TKO objavila svoje kvartalne podatke o prihodima

TKO Group Holdings Inc. najavio neto gubitak od 249,5 miliona dolara za prvi kvartal ove godine.

Komisija za hartije od vrednosti i berzu potvrdila je tu vest u podnesku objavljenom 8. Do gubitka je došlo zbog nagodbe vredne 335 miliona dolara koju je TKO postigla zbog dve tužbe protiv klase. Bivši UFC borci su se okupili da optuže UFC za kršenje antimonopolskih zakona. UFC je navodno formirao monopol kako bi kontrolisao šta borci mogu da zarade. Slučaj je određen za suđenje samo da bi se TKO nagodila.

„TKO je 13. marta 2024. godine postigla dogovor da izmiri sva potraživanja koja su izneta u obe klasne akcione tužbe ((Cung) Le i (Kajan) Džonson) za agregatni iznos od 335 miliona dolara koji kompanija i njene podružnice plaćaju na rate u dogovorenom vremenskom periodu. Uslovi će biti spomenuti u dugom formi sporazuma, a potom podneti sudu na usvajanje. Kompanija predviđa da će iznos poravnanja biti odbijen u poreske svrhe“, TKO Group Holdings Rekao

Međutim, to je još uvek uspešan početak godine. TKO je povećala njihov prihod sa 306,7 miliona dolara na 313 miliona dolara u ovom kvartalu u poređenju sa prošlom godinom. UFC je proizveo svoju treću najvišu kapiju svih vremena po ceni od 16,5 miliona dolara za UFC 300. Planirani su dalji veliki događaji posle dogovora UFC-a sa Saudijcima dok se pripremaju za svoju prvu saudijsku kartu 22. juna. TKO će takođe imati koristi od sporazuma SRZ od 5 milijardi dolara koji će emitovati u ponedeljak Night Raw na Netfliksu od sledeće godine u desetogodišnjem ugovoru. Prihodi SRZ porasli su za šest procenata na 316,7 miliona dolara za ovaj kvartal.

„TKO je na snažan početak 2024. Sa našim zamahom u prvom kvartalu i solidnim finansijskim rezultatima, podigli smo naše smernice za punu 2024. Takođe smo postigli dogovor da izmirimo sve tvrdnje iznete u obe UFC antimonopolske tužbe. Ovi pozitivni događaji, zajedno sa snagom u našim osnovnim preduzećima, daju nam više ubeđenja nego ikada u kombinaciji UFC-a i SRZ-a, kao i u sposobnost TKO da isporuči održivu dugoročnu vrednost za akcionare“, rekao je generalni direktor TKO Ari Emanuel navedeno

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.