WBC’s Sulaiman On Stripping Charlo – ‘We Still Care’

WBC's Sulaiman On Stripping Charlo – 'We Still Care'

Predsednik WBC-a Mauricio Sulaiman osvrnuo se na svoju odluku da se skine Džermel Šarlo posle bokserskog hapšenja za DWI.

Šarlo je slupao svoj Lamborgini 7. aprila u Hjustonu, da bi se kasnije odvezao sa mesta nesreće. Šarlo je navodno ignorisao sirene policije pre nego što su ga zaustavili kilometar kasnije. Uhapšen je. Test trezvenosti je pokazao da mu je nivo alkohola preko .15. Šarlo je optužen za DWI i bežanje sa lica mesta, uzrokujući štetu u vrednosti od preko 200 dolara. Dok je bokser objavio obveznicu od 9.500 dolara, WBC je odgovorio tako što mu je skinuo. Karlos Adames je sa svoje obavezne pozicije podignut na punog WBC šampiona srednje kategorije.

„Dakle, WBC je doneo odluku, ali istovremeno imamo saosećanje i još uvek brinemo o (Šarlovoj) dobročinsti. Kada se vrati boksu, hodaćemo i sa njim. Apsolutno smo krenuli da podržimo Džermala i pokušali da nađemo načine da mu pomognemo da dođe do bolje pozicije. Bio je povređen, onda je imao situaciju sa mentalnim zdravljem, a kada se prošle godine vratio i bio gojazan – to je bila briga“, Sulajman Rekao

WBC je podržao Šarla tokom njegovog odsustva iz sporta sa borbom za mentalno zdravlje. Amerikanac se vratio u ring prošle godine posle više od dve godine da bi pobedio Hoze Benavidez junior. U tom periodu, WBC je odbio da oduzme Šarlu, rekavši da će podržati borca. Charlo je čak govorio o svojoj želji da se suoči Canelo Alvarez. Ovaj poslednji incident čini to malo verovatnim, ostavljajući Sulajmana razočaranim što Šarlo nije mogao da reši svoje probleme.

„Pokušavao je da reši svoju situaciju sa težinom, a to nije nikuda otišlo. Razgovaramo sa (Charlo’s) promoterom (TGB Promotions/Premier Boxing Champions) kako bismo pomogli u pronalaženju ljudi koji mogu da mu pomognu u konkretnim akcijama koje su mu potrebne da ga odvede na oporavak“, izjavio je Sulajman

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.