Saopšteni detalji proširenog partnerstva sa UFC i Saudijskom Arabijom

Saopšteni detalji proširenog partnerstva sa UFC i Saudijskom Arabijom

S obzirom da već postoje planovi za prvo putovanje UFC-a u Saudijsku Arabiju ovog leta, sada se čini da bi ovo mogla da bude redovna pojava s obzirom na nedavnu najavu.

Ranije ove nedelje, predsednik Uprave za opštu zabavu u Saudijskoj Arabiji Turki Alalšik objavio je saopštenje za medije zajedno sa slikom sa generalnim direktorom UFC Dejnom Vajtom, u kojem su otkriveni detalji budućih događaja.

Pored toga što će biti domaćin još jednog događaja 2024. ili 2025. godine, sezona Saudijske Arabije u Rijadu takođe će biti sponzor UFC 306 u septembru, što bi trebalo da bude prvi MMA događaj unutar sfere u Las Vegasu.

Bez pominjanja utvrđenog datuma, Rijad će takođe planirati da u bliskoj budućnosti bude domaćin događaja „Power Slap“.

Prva borbena karta UFC-a u Rijadu, Saudijska Arabija, biće održana 22. juna sa Robertom „Kosačem“ Vitakerom (25-7) koji je u glavnom takmičenju preuzeo dominantnog Khamzata Chimaeva (13-0). U ko-predstavi sudariće se teškaši Sergej Pavlovič (18-2) i Aleksandar Volkov (37-10).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.