Džermelo Šarlo se suočava sa borbom za slobodu, Canelo proverio u nedoumici – ponovo

Jermall Charlo arrest and Carlos Adames

Džermel Šarlo se suočava sa borbom svog života van ringa uprkos tome što je izgubio status svetske titule posle hapšenja zbog opojne vožnje.

Svetske bokserske vesti shvataju da se Šarlo suočava sa mogućom zatvorskom kaznom koja ne samo da će izbaciti iz koloseka njegovu karijeru već će je potencijalno zauvek okončati. Narednih nekoliko nedelja biće kritično u određivanju da li će Šarlo ostati na listi razmatranja za unosnu borbu protiv Canela Alvareza u septembru.

Tek prošle nedelje, sam Šarlo je potvrdio da će se sledeće suočiti sa meksičkom superzvezdom. Međutim, sudeći po njegovim poslednjim prekršajima, Šarlo mora da preduzme i druga važnija pitanja.

TMZ je preneo da je Šarlo udario lamborginija u drugo vozilo, posvađao se sa drugim vozačem i napustio mesto nesreće. Policija Pirlanda jurila je Šarla, koji je ignorisao pozive da stane i morao je da bude boksovan na oko kilometar udaljenosti od sudara. Policija je nastavila da daje Šarlu test daha na stanici, koji je bio pozitivan na alkohol. Potom je uhapšen po tri odvojene prekršajne prijave.

Šarlov advokat Kent Šefer rekao je za TMZ da nikakva droga nije umešana.

„Džermel je bio na obuci. Nije koristio nikakve lekove. Optimisti smo da će doći do dobrog rešenja.“

Bez tog ‘dobrog rešenja’, Šarlo neće moći da unovči ono što bi mogao da bude ček od 5 miliona dolara za suočavanje sa Canelom u Las Vegasu ove jeseni.

Posle incidenta, Svetski bokserski savet je konačno preduzeo korake da iz izrečene kazne američkom bokseru. Tri godine nakon poslednje odbrane titule, WBC je konačno ukinuo podršku Šarlovim mentalnim problemima koji se pripisuju zloupotrebi supstanci.

Super Sport je dobio punu odluku o tom pitanju jer je Šarlo izgubio status WBC titule u srednjoj kategoriji.

„SBC je obezbedio i nastaviće da radi što je više moguće da podrži Džermala Šarla u njegovim teškim vremenima u pogledu mentalnog velnesa. Upravni odbor WBC-a odlučio je da potvrdi Karlosa Adamesa za WBC aktuelnog šampiona srednje kategorije dok se uzdiže sa privremenog šampiona na svetskog šampiona WBC-a.

Karlos Adames je pružao veliku podršku svakoj akciji koju je WBC preduzeo u znak podrške svojim vršnjacima tokom ovog vremena. Čestitam, Karlos je svetski šampion u srednjoj kategoriji WBC.“

O tome šta je sledeće za Šarloa u vezi WBC rejtinga, WBC će razmotriti brata džermela blizanca za diviziju od 168 funti.

„WBC će blisko sarađivati sa PBC-om kako bi obezbedio najbolji pravac delovanja za rešavanje Džermalovih trenutnih potreba. Nakon detaljne procene situacije i razumevanja činjenica i vremena, SBC bi mogao da rangira Džermala kao super srednju kategoriju“, dodaje se u saopštenju WBC-a.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.