Gervonta Dejvis na meti obračuna Flojda Mejvedera u svom mega PBC dogovoru

Gervonta Dejvis na meti obračuna Flojda Mejvedera u svom mega PBC dogovoru

Gervonta Dejvis imenovao je borbe koje želi posle svog 6-7 borbenog sporazuma sa PBC-om, uključujući i borbu sa Flojd Mejveder.

Dejvis tvrdi da njegov novi ugovor premašuje ugovor vredan 200 miliona dolara koji je Mejveder potpisao 2013. godine sa Showtime-om. Tenk će braniti svoju WBA titulu u lakoj kategoriji protiv Frenk Martin 15. juna. Dejvis nije boksovao od zaustavljanja Rajan Garsija prošle godine, tako da čini sve da promoviše svoju borbu.

Izneo je svoje mete: Hejni, Garsija, Isak Kruz, Shakur Stevenson, Teofimo Lopez pa čak i Mejveder. Borba sa Stivensonom mu omogućava da se ujedini sa 135 godina pošto Šakur ima WBC pojas. Bouts with Lopez (WBO) and Haney (WBC) offer him title shots at 140. Revanši sa Garsijom i Kruzom su unosni. Njegova borba sa Garsijom prodala je preko 1,2 miliona PPV-a. U međuvremenu, kruz borba je dovela meksičku fanbaziju, koja će se povećati sada kada je Pitbull WBA šampion sa 140.

Svađa sa Mejvederom mogla je da se desi samo na izložbi. Nisu se videli oči u oči, a Dejvis tvrdi da mu je zabranjeno da trenira u bokserskoj teretani Mejveder nakon što je napustio Mejveder promocije kako bi se u potpunosti uskladio sa Al Haymon. Dejvis je tada tvrdio da je Mejveder zaglavljen u Dubaiju, sa dugovanjama koje treba platiti, iako Mejvederov tim to nije potvrdio. Njih dvojica su razmenili verbale na društvenim mrežama, a Dejvis nije odbacivanje tuče.

„Flojd Mejveder (možda je najteža borba). Ne znam ni (o ostalima). Ne mogu ni da kažem dok ne uđem unutra sa njima ali svi oni mogu da ga dobiju“, Dejvis Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.