Diaz vs. Masvidal Boxing Match Rescheduled To Avoid UFC 302 Clash

Diaz vs. Masvidal Boxing Match Rescheduled To Avoid UFC 302 Clash

Nejt Dijaz Vs. Horhe Masvidal je pomeren za 6. jul, jer će se borba sada odvijati iz Honda centra u Anahajmu.

Borba je trebalo da se dogodi sa Kia foruma u Inglvudu 1. Međutim, promenjen je kako bi se izbeglo sukobe sa UFC 302, u kojem se nalazi UFC šampion u lakoj kategoriji Islam Makhačev glavom protiv Dastin Poirier. Novi datum omogućiće Dijazu i Masvidalu da promovišu borbu bez podele publike. Masvidal nije bio zadovoljan originalnim datumom.

„Mogli smo da ga pomerimo za nedelju dana kada je UFC objavio da će ići 1. juna. I bio sam voljan da odem na Memorijalni (Dnevni) vikend, vikend pre, ali on je bio u fazonu: ‘Ne, već sam objavio na svom Instagramu da se borimo na ovaj dan. Baš me briga za UFC, idemo direktno sa njima.’ To jednostavno nije dobar posao. Ja sam f****** promoter, on tvrdi da je promoter — to jednostavno nije dobar posao. Nema apsolutno ništa tog vikenda, mogli bismo da preuzmemo taj vikend“, Masvidal Rekao

Odluka ima smisla s obzirom da UFC nema karticu 6 jula, jer će napraviti dvoneljnu pauzu posle Conor McGregor Vs. Majkl Čendler 29. juna. Masvidal je pobedio Dijaza u njihovom jedinom susretu na UFC 244 i osvojio inauguralnu BMF titulu 2019. Borba je prekinuta zbog posekotine preko Dijazovog desnog oka na kraju treće runde.

Obojica su imali jedan boks bout. Dijaz u boksu Džejk Pol prošlog avgusta, izgubivši jednoglasnu odluku. Gambreadova jedina bokserska borba dogodila se 2005, prebijanje Džozef Bendžamin većinskom odlukom. Dijaz i Masvidal će se suočiti u desetokrugu sa 175 funti u svetlo okršaj u teškoj kategoriji.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.