Dastin Poirier Comments On Makhačev ga potcenjuje pre UFC 302 Bout

Dastin Poirier Comments On Makhačev ga potcenjuje pre UFC 302 Bout

Dastin Poirier je prekinuo ćutanje u vezi samouverenih komentara koje je Makhačev davao nedavni naslovi za okruћiti njihovu borbu na UFC 302.

Njih dvojica bi trebalo da se bore za titulu u lakoj kategoriji u 5 rundi za Titulu u lakoj kategoriji Makačeva 1. U ko-glavnom takmičenju, bivši šampion srednje kategorije Šon Strikland suočiće se sa Paulom Kostom, koji je takođe zakazan za 5 rundi.

U nedavnom intervjuu Arijelu Helvaniju u emisiji MMA Sat, Poirier je izrazio da oseća da Rus ne poštuje njegovu veštinu, ali da namerava da zasluži to poštovanje.

„Nekako se osećam kao neke stvari koje on kaže, možda neće (poštovati mene)“, rekao je Poiri. „Ali staviću ruke na ovog tipa. Dolazim tamo da ga povredim. Ovo mi je poslednja šansa. Mamine љpagete. Idemo.

„Nisam se mnogo držao, ali dok sam bio u teretani, Majk Braun mi je rekao: ‘Čoveče, mislim da ovaj momak potcenjuje tvoj džiu-džicu i potcenjuje koliko si opasan’. Mislim da je mislio na intervju sa Islamom u kojem je rekao: „Ovo je laka borba za mene“ Bio sam obeležen u gomili stvari na Instagramu i Tviteru kako to govori. I ne znam, moћda se tako bori, ali mogu da zavrљim i pobedim bilo koga sa 155 funti na svetu. Stvarno verujem u to. I ne mora da veruje u to. Ja sam taj koji mora da veruje u to i da ode tamo i prebije ga. Mogu to da uradim.“

(h/t MMAFighting.com)

Poirier je imao odličnu karijeru u UFC-u, pobedivši Konora Mekgregora dva puta i izazivajući šampionsko zlato u više navrata. Iako je dobio privremeni status titule, Poirier nikada nije bio neprikosnoveni UFC šampion, i priznaje da će mu to verovatno biti poslednja prilika za to.

„Mislim da neću biti tu da dobijem još jednu priliku“, rekao je Poijer. „Kad smo već kod toga, ne vršim pritisak na sebe tamo gde me to trese. To je samo ono љto jeste. Ja sam realista. Trudim se da budem optimista i da zadržim najbolji način razmišljanja, ali razumem o čemu se radi. Imam 35 godina. Podela mora da nastavi dalje u nekom trenutku, ali ja pokušavam da završim ovu stvar. Razlog zbog kojeg sam stavio par rukavica sa 17 godina je da kažem da sam najbolji na svetu, i 1.

„Moja ćerka će biti tamo prvi put ikada. Hoću da joj pokažem da možeš da ostvariš svoje snove. Ovo je velika stvar za mene. To je viљe od borbe. Kao što sam već rekao, ono za šta se borim vredi više od srebra i zlata. To je moj život, da imam ovo pero u kapi — ako je poslednje, da napustim ovaj sportski sadržaj. Samo želim da prođem kroz životni sadržaj. A pobeda nije zagarantovana. Naravno. Borim se sa tipom sa brojem 1 za funtu, ali stavljam sebe u poziciju fizički, mentalno, da budem u najboljoj poziciji koja mogu da budem i da ovo postane stvarnost. Tako je kako je. Sanjaj jurnjavu. Priča o mom životu.“

(h/t MMAFighting.com)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.