Shakur Stevenson se vraća 6 jula, O’Shaquie Foster ko-karakteristike

Shakur Stevenson next fight July 6

Njuarkov kralj sa tri divizije je spreman da odbrani svoju krunu na domaćem terenu. Šakur Stivenson će u subotu, 6. jula, u Prudential centru u Njuarku, u Nju Džersiju, napraviti inauguralnu odbranu svog svetskog WBC šampionata u lakoj kategoriji protiv nemačkog olimpijca Artema Harutiunijana rođenog u Jermeniji.

U ko-konkurenciji, O’Šaki Foster će braniti svoju WBC juniorsku titulu u lakoj kategoriji protiv brazilskog olimpijskog osvajača zlatne medalje i trostrukog izazivača svetske titule Robsona Konseičaoa.

U 10 rundi lakog televizijskog otvaranja, Kišon Dejvis će se tokom 10 rundi tokom sezone tokom 10.

Stevenson-Harutyunyan, Foster-Conceição, i Davis-Madueño će biti prenošeni uživo na ESPN, ESPN, Deportes i ESPN+ u 9 uveče ET/6 p.m. PT.

Promovisane od strane Top Rank-a, u saradnji sa Universum Boxingom, ulaznice se prodaju u sredu, 22. maja u 14h ET preko Ticketmaster.com.

„Postoji jedinstvena veza između Šakura i grada Njuarka i oduševljeni smo što se vraća na još jedno pojavljivanje u rodnom gradu protiv teškog protivnika u Artemu Harutyunyanu“, rekao je predsednik najvišeg ranga Bob Arum. „O’Šaki Foster se ne stidi najbolje opozicije, a znam da je Robson Conceição motivisan da izvede uznemirenost. I sa Keyshawn Davisom na karti protiv grubog kandidata u Madueñou, ovo je pravi trostruki igrač kojeg imamo u Brik Sitiju.“

„Da još jednom poželimo dobrodošlicu Top Ranku, ESPN-u i Šakuru Stivensonu treći put u poslednje dve godine velika je čast za Prudential Centar i ceo grad Njuark“, rekao je Dilan Vanagiel, VP of Sports Properties & Special Events for Prudential Center. „Radujemo se što ćemo biti domaćini nezaboravne večeri ispunjene trenucima pravljenja istorije u srcu Nju Džersija dok Šakur preuzima strašnog protivnika u Artem Harutyunyanu za WBC titulu u lakoj kategoriji. Posle uzastopnih rekordnih događaja sa Šakurovom glavom, uzbuđeni smo što ćemo prikazati slatku nauku na našem mestu svetske klase, dodatno učvršćujući Njuarkovu reputaciju za markirane događaje širom sveta.“

Stivenson (21-0, 10 KO) je tokom svog sedmogodišnjeg trčanja osvojio svetske titule u tri težinske klase. Nakon što je obezbedio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2016. Prvu svetsku titulu osvojio je pobedom nad Džotom Gonzalesom za WBO kaiš u kategoriji perja u oktobru 2019. Dve godine kasnije zaustavio je Džamela Heringa u 10 rundi da bi zaradio WBO titulu sa 130 funti. Dvadesetšednogodišnji jugozapadni objedinjene svetske titule predavši tadašnjem WBC šampionu Oskaru Valdezu prvi poraz u aprilu 2022. Stivenson je potom odneo dve uzastopne pobede u Prudential Centru pobedom nad Conceiçãom tog septembra i zaustavljanjem japanskog kandidata Šuičira Jošina u šest prošlog aprila. Hee je prošlog novembra nadmudrao dominikanskog udarača Edvina De Los Santosa i postao svetski šampion u WBC lakoj kategoriji.

Stivenson je rekao: „Dobar je osećaj vratiti se kući u Njuark, gde cene mladu legendu, i napraviti moju prvu odbranu titule sa 135 godina. Šestog jula, Down Goes Artem!“

Harutyunyan (12-1, 7 KO) osvojio je olimpijsku bronzanu medalju za Nemačku 2016. Svoju profi karijeru počeo je naredne godine i u svojoj usvojenoj zemlji otišao sa 12-0 trijumfima nad Semjuelom Molinom u septembru 2021. i Humbertom Galindom u junu 2022. Prošlog jula debitovao je u SAD u takmičarskom obračunu protiv Frenka Martina. Ovaj 33-godišnjak je imao uspeha sa svojom agresivnošću i desnom rukom, mada se Martin kasno okupio da pobedi u tesnoj jednoglasnoj odluci. Harutyunyan će imati svoj prvi pogodak za svetsku titulu protiv svog drugog uzastopnog rivala sa juga.

Harutyunyan je rekao: „Poštujem Šakura Stivensona kao šampiona, ali dolazim da šokiram njegove navijače iz rodnog grada i osvojim WBC šampionat u lakoj kategoriji. Ovo je životna prilika, i iskoristiću je u potpunosti. Ovo жe biti moja druga borba u SAD. Naučio sam i napredovao od poraza od Frenka Martina.“

Foster (22-2, 12 KO) je imao istaknutu amatersku karijeru sa više od 100 borbi i alternativnim mestom u olimpijskom timu SAD 2012, pre nego što je kasnije te godine ušao u plaćene redove. Naišao je na dva neuspeha u ranoj karijeri, uključujući i poraz odluke o razlazu od Rolanda Kine u julu 2016. Vratio se više od godinu dana kasnije sa poznatim trenerom Bobijem Bentonom i od tada je prošao sa 12:0. Prošlog februara osvojio je svetsku WBC titulu sa bodovima presude nad svetskim šampionom u dve divizije Rejem Vargasom, pre dramatične pobede nokautom u 12. rundi protiv Eduarda „Rokija“ Hernandeza u oktobru. Narednog meseca Foster je potpisao dugoročni promotivni ugovor sa Top Rankom. On se vraća nakon što je u februaru obezbedio zasluženu podeljenu odluku oko Abrahama Nove.

Foster je rekao, „Uzbuđen sam što sam se vratio za moju odbranu treće titule. Conceição je veliki protivnik koji je bio u ringu sa mnogo vrhunskih boraca, ali doрi 6 jula, biжemo spremni. Nastaviću da dokazujem da sam jedan od najboljih boraca na svetu.“

Conceição (18-2-1, 9 KO), osvajač prve olimpijske bokserske zlatne medalje u Brazilu, postao je profesionalac u novembru 2016. Jedini porazi su mu naišli na nepobeđene svetske šampione, uključujući i tesnu odluku protiv tadašnjeg WBC šampiona Valdeza u septembru 2021. Posle neuspeha stivensona, Končeičaov obračun u junu 2022. On je usledio posle osporavanja svetskog šampiona sa tri težine Emanuela Navareta prošlog novembra, koji se dva puta uzdizao sa platna i borio se do većinskog žreba. On je u aprilu upakovao TKO u sedmom kolu protiv Hozea Guardada.

Conceição je rekao, „Stvarno se radujem ovoj borbi protiv O’Shaquie Fostera. Ova titula je nešto čemu težim već duže vreme, i neću dozvoliti da mi ova prilika izmakne. Mogu da garantujem da ću dati sve od sebe; Ostaviću sve u ringu. Krv, znoj i posveжenost, sve жe biti uloћeno u ovu titulu. Spreman sam da se suočim sa svakim izazovom koji mi se pojavi na putu. Idemo svi ka pobedi! Brazil!“

Dejvis (10-0, 7 KO), iz Norfolka u Virdžiniji, napravio je brz prelazak iz perspektive u kandidata. Posle odlaska sa 3:0 kao profesionalac, osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. U novembru 2021. On je 2023. zaustavio Entonija Jigita u devet rundi u aprilu i uništio Frančeska Patere putem odluke od 10 rundi u julu. Nakon što je njegova oktobarska pobeda nad Nahirom Olbrajtom poništena bez takmičenja zbog pozitivnog testa na marihuanu, Dejvis se u februaru vratio sa obnovljenom energičnošću da pošalje bivšeg svetskog šampiona sa dve težine Hozea Pedrazu u šest. Madueño (31-2, 28 KO) je pobedio u tri borbe posle poraza od Jezreela Corralesa u martu 2022. Niz je zaustavljen poenima zaostatka protiv kanadskog kandidata Stiva Klegeta prošlog novembra, ali se brzo odbio odlukom Džastina Paulda u februaru.

Dejvis je rekao: „Madueño je težak borac sa više od 30 profi borbi, i veoma poštujem ono što donosi za sto. Volim da se svaрam u Njuarku. Navijači tamo su posebni, a ja ću se hraniti njihovom energijom i praviti šou.“

Akcija u donjem vešu — striming uživo i isključivo na ESPN+ — uključuje povratak 20-godišnjeg lakog čudo od Abdulaha Mejsona i nepobeđenog perspektivnog demijana „Poljskog Husara“ Knjeba.

Mejson (13-0, 11 KO) će se treći put pojaviti 2024. u osmom kolu protiv portorikanski veteran Luisa Lebrona. Starosedelac Klivlenda je prošle godine otišao sa 5:0 uz četiri nokauta, pre nego što je u februaru zaustavio Bendžamina Gurmenta u dva. On dolazi do pobede TKO u četvrtom kolu nad Ronalom Ronom u aprilu. Lebron (20-5-1, 13 KO) je dao krute testove Djuku Raganu i Henriju Lebronu i zaustavio Đovanija Gutijereza u februaru.

Knyba (13-0, 7 KOs), behemot od 180 cm sa dosegom od 86 inča, vraća se u osmom kolu protiv Ričarda Larteja (16-6, 13 KO). On se pridružio stabilnom top rangu u januaru 2023. godine i ostvario TKO pobedu nad Kurtisom Harperom tog aprila, a potom su usledile odluke oko Helamana Olguina u junu i Majkla Kofija u decembru.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.