Canelo vs Crawford: Fantazi boks korak bliže stvarnosti

Terence Crawford vs Canelo Alvarez WBN

Canelo Alvarez, koji se suočava sa Terensom Krofordom, ponovo je na dnevnom redu posle intervencije predsednika Saudijske Arabije Turkija Alalšika.

Saudijci su prvi put doveli Canela boreći se sa Krofordom u jednačinu pre Cinco de Mayoa. Meksikanac je zaključio pobedu protiv Džejmija Munguije, a samo nekoliko dana posle takmičenja, Canelo protiv Crawforda se obišao za decembar ili januar 2024.

Kako je Super Sport ranije izvestio, Canelo će verovatno braniti svoje pojaseve od drugog borca Al Hejmona kako bi okončao svoj PBC sporazum u septembru. Na kraju će biti slobodan za Kroforda nekoliko meseci posle te borbe.

Alalšik je imenovao Kanela protiv Kroforda događaj koji želi da napravi nakon što je obezbedio Tajsona Fjurija protiv Oleksandre Usjka za 18. On je za ESPN rekao: „Radim na isporuci (Canelo), ali to će biti velika borba (za Kroforda). Razgovaraću sa njim o imenima“, izjavio je Alalšik.

Kroford je dodao: „Mnogo poštovanja dolazi sa Turkijem i sa mnom. Video je put kojim sam morao da idem da bih doљao ovde gde sam sada. I samo je želeo da iskaћe poљtuje sport boksa. On nije neko ko dolazi da drži ovakve borce dole i ne dozvoljava svetu da ga vidi. Иast mi je љto je izabrao mene. Mogao je da izabere bilo koga drugog. Tako da sam definitivno zahvalan.“

Pitting Canelo i Crawford zajedno za svetske titule u super srednjoj kategoriji biće još jedan veoma veliki korak ka Alalšikhu koji osvaja boks za Saudijsku Arabiju.

U ime saudijskog princa kojeg predstavlja, Alalšik je rešen da spreči sport da se ubije iznutra. To se dešavalo poslednjih godina sa borbama promotera.

„(Boks) je slomljen, ali mislim da ne treba sve da saberemo“, istakao je Alalšik. „Moramo to da unapredimo nečim drugim.

„Imamo stratešku viziju u kojoj smo identifikovali neiskorišćene mogućnosti i posvećeni smo poboljšanju tržišta.“

Canelo protiv Crawforda nije viđen kao borba koja će popraviti boks nikako. Međutim, biće zanimljivo videti kako se 147 kilograma pomera za skoro dvadeset kilograma u sučelici u kojoj učestvuju dva najbolja boksera na planeti.

To je pravi boks fantazije i samo u blizini da bude napravljen zbog novca i moći koju Saudijci drže. To je korak bliћe da se stvarno desi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.