Inoue’s Big Performance Pred masivnom publikom

Inoue's Big Performance Pred masivnom publikom

Naoya Inoue Pobedio Luis Nery da zadrži svoj Neprikosnoveni Super Bantamweight Belt u rasprodatoj areni od 55.000 u Tokijskoj kupoli.

Akcije Inoue-a nastavljaju da rastu, jer je neprikosnoveni šampion sa dve težine rasprodao arenu prvi put od tada Majk Tajson Vs. Baster Daglas. Daglas je šokirao svet da zaustavi Tajsona u jednom od najvećih uznemirenja u istoriji boksa. Nery je bio na putu da uradi isto. Ispustio je Inoue u prvoj rundi sa kontra-levim udicom. Šampion je uzvratio uslugu u narednoj rundi i tri puta ga ispustio pre nego što je obezbedio prekid šeste runde.

Rekordna gužva dokazuje da Inoue ne mora da pređe u SAD. Japanci se dokazuju kao krava sa novcem. Sa svim pojasevima na raspolaganju, on je A strana u divisonu. On takođe ima ukršteni apel, a ogromna zemlja ga podržava. Gervonta Dejvis opisao ga kao svog ‘Omiljeni‘ borac. Inoue nije boksovao napolju od Japan od 2020. kada je stao Džejson Moloni u MGM Grandu u Las Vegasu. Ako arene nastave da se rasprodaju, nema razloga za to.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.