Heder Hardi se povlači posle ‘oštećenja mozga’

Heder Hardi se povlači posle 'oštećenja mozga'

Heder Hardi objavila je da se povlači iz borbenih sportova u 42.

Hardi je počela karijeru u boksu. Debitovala je 2012. Ona obezbedila svoju prvu svetsku titulu, pobedivši je Šeli Vinsent da prisvoji WBO Pojas perja. Međutim, izgubila je kaiš zbog Amanda Serano u njenu prvu odbranu. Hardi se potom prebacio na Belator, ostavivši je sa rekordom 24-3 u boksu.

Imala je иetiri borbe u Belatoru, sa rekordom 2-2. Njeno poslednje pojavljivanje bio je poraz TKO u prvom kolu od Tejlor Tarner u 2019 u Belatoru 222. Potom je napravila korak nazad od sporta, rekavši da boluje od čestih potresa mozga zbog kojih je imala oštećenje mozga. Bila je na kursu da se bori Kristina Ferea u BKFC-u 11. Međutim, ona se povukla sa tog događaja i saopštila da se povlači.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Heather Hardy (@heathertheheat)

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.