Canelo razmatra svoju sledeću borbu

Canelo razmatra svoju sledeću borbu

Canelo Alvarez razmišlja o svom sledećem protivniku sa Meksikancem sa kojima će se verovatno suočiti Terens Kroford preko David Benavidez.

Canelo je ostao pri svom stavu da se bori samo protiv Benavideza. Veliki Suma posle njegove pobede nad Jaime Munguia. Trenutna cifra koju traži Alvarez je 150-200 miliona dolara. Pošto je Canelo neprikosnoveni šampion sa 168 godina, on odlučuje. WBC nije naredio Benavidezu da bude obavezan. Takođe nisu skinuli Canela, ostavljajući Benavideza da traži negde drugde.

Canelo moћda иeli svoje vreme da se suoиi sa Benavidezom u najslabijim. Ako Canelo stavi klauzulu o rehidrataciji, to bi moglo da naškodi Benavidezu koji bi pao sa 175. Navijači su videli ovo kada Oskar De La Hoja iscedio se sa preko 150 na lice Manny Pacquiao u kategoriji od 145 funti.

Meksičko čudovište će boksovati Oleksandr Gvozdyk za WBC Privremeni pojas lake kategorije 15. Pobeda ga stavlja obaveznog za pobednika Artur Beterbijev Vs. Dmitrij Bivol, koji se bore za neprikosnovene sa 175 godina. Dok je Benavidez rekao da će se spustiti na 168 samo za Canela, smatrao je da Alvarez nije zainteresovan za tu borbu.

„Niko neće dati 200 miliona za to. Ako neko moћe da doрe do 200 miliona, moћda жemo ga dobiti, ali od sada, niko ne daje 200 miliona za tu borbu. Mislim da ga sada stavljaju u ćošak gde mu ponestaje izgovora. Rekao je da jedino što donosim je 25 funti viška i ne vredim ništa, ali on traži 200 miliona“, Benavidez Rekao

Međutim, Saudijci žele da naprave Canelo protiv Crawforda. Bad bliže sarađuje sa Saudijcima sada kada je slobodan agent. Krofordove kutije protiv Israil Madrimov u okršaju WBA juniorske titule u srednjoj kategoriji 3. Pre ove borbe, Bad je jurio neprikosnoveno u 168 protiv Canela. Meksikanac je odbacio tuču, rekavši da neće dobiti pohvale za pobedu nad 147 boraca. Međutim Bad je manje riziиna borba. Nikad nije boksovao na času težine, čineći ga više kao drugi Jermell Charlo Borba. Ako je novac u pravu, onda mogao Desi.

„Radim na isporuci (Canelo), ali to će biti velika borba (za Kroforda). Razgovaraću sa njim o imenima“, navodi se u saudijskom saopštenju.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.