Kambosos: Lomačenko je izgubio oštrinu

Kambosos: Lomačenko je izgubio oštrinu

Džordž Kambosos mlađi. je doveo u pitanje Vasilije Lomačenkov motivaciju pred njihovu upražnjenu IBF borbu za titulu u lakoj kategoriji ovog vikenda.

Pojas je oslobođen posle Devin Haney ispražnjena i premeštena na 140. Obojica su se suočili sa Haney, kao i oni izašao je kao drugi najbolji. Kambosos je izgubio svoje ujedinjene titule u lakoj kategoriji u uzastopnim gubicima kada je Hejni postao neprikosnoven. Australijanac se odbio neubedljivom pobedom nad Maksijem Hjuzom u svojoj poslednjoj borbi. Lomačenko je takođe bio kratak protiv Hejnija, izgubivši kontroverznu odluku. Mnogi su smatrali da je Ukrajinac lišen da postane neprikosnoven. Lomačenko je ostatak 2023. skinuo dok se priprema da se suoči sa Kambososom, koji sumnja u glad svog protivnika.

„100 posto Lomačenka je ostalo mnogo toga u rezervoaru. Ali ne verujem da više ima tog psa u sebi. Mislim da on to ne ћeli toliko kao ja sada. Nikad ne možeš da previdiš tipa kao što je Lomačenko. Bio bih najveжi idiot ako bih to uradio. Lomačenko je sjajan i momak koga veoma poštujemo. Pripremamo se za najbolju verziju Lomaиenka. Jednom kada zazvoni to zvono, poštovanje je izašlo na vrata i vreme je da se obavi posao“, Kambosos Rekao

Kao što smo izvestili, Lomačenko je priznao da mu je penzija na umu. Šampion tri divizije ima moguće borbe za nefikaciju protiv WBC šampiona Shakur Stevenson i WBA šampion Gervonta Dejvis ako pobedi Kambososa. Ali pošto su ti borci u najboljim godinama, hoće li Lomačenko hteti da preuzme te borbe? Kambosos je takođe otkrio da je imao dodatnu motivaciju da povrati formu koja ga je videla kako se uznemirio Teofimo Lopez 2021. Tuča pred kućna gužva pomoći će mu u tome.

„Veoma sam eksplozivan i dinamičan. Ne plašim se nijednog čoveka. Zakoračim ka najboljem. Moja biografija govori sama za sebe. Želim tešku borbu. Ћelim tuиu. Ovo je uzbudljivo i motivišuće, protiv borca kome sam se divio i koji se manifestuje borbom. Atmosfera će biti neverovatna“, dodao je Kambosos

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.