Fjuri protiv Usjk revanša mogao bi da se dogodi u oktobru

Fjuri protiv Usjk revanša mogao bi da se dogodi u oktobru

Tajson Fjuri I Oleksandr Usyk’s revanš bi mogao da se održi 12.oktobra 13. oktobra.

Prema izveštajima, Saudijci žele da održe revanš kao sledeću borbu. To isključuje pobednika sa kojim se suočava Entoni Džošua ili zauzimanje odbrane IBF titule. Fjuri i Usjk suočavaju se 18. Tada Lenoks Luis Pobedio Ivander Holyfield u revanšu da postane najbolji iz svoje ere.

Borba Fury-Usyk je već dva puta otkazana. Bilo je namenjeno 23 decembru prošle godine, samo da bi se Fury povukao posle teških Frensis Nganu bout. Fjuri je učinio isto za pomereni datum 17. Saudijci su rekli da će kazniti Fjurija i Usjka po 10 miliona dolara ako se bilo koji od njih povuče.

Međutim, revanš može ne dešava se, u zavisnosti od prirode borbe. Erol Spens junior. Vs Terens Kroford Revanš se nikada nije desio. Kroford je tri puta ispustio Spensa pre nego što ga je zaustavio u devetoj rundi i postao prvi neprikosnoveni šampion velter kategorije u eri četiri pojasa. Učinak Spensa smanjio je potražnju za revanšom. Isto bi se moglo desiti i za Fury-Usyk.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.