Shogun Rua Inducted Into 2024 UFC Hall of Fame

Shogun Rua Inducted Into 2024 UFC Hall of Fame

Bivši UFC i PRIDE borac Mauricio Rua, poznat kao „Šogun“, biće primljen u UFC-ovu Kuću slavnih 2024.

Ovaj 42-godišnjak bio je poznat po napadačkom stilu, najpoznatijem osvajanju Gran pri turnira u srednjoj kategoriji 2005. Pobede su završene Kvinton Džekson, Antonio Rogerio Nogueira, Alister OvereemI Rikardo Arona obezbedio mu titulu. Rua se potom pridružila UFC-u 2007.

Njegov debi nije išao po planu. Izgubio je od Forest Grifin u Majore uznemiren na UFC 76. Međutim, on se odbio da osvoji UFC titulu u lakoj kategoriji preko ko prve runde Ljoto Mačida na UFC 113. Usledile su dodatne prekretnice, uključujući i nezaboravnu borbu sa Den Henderson.

Rua je revanš izgubila nokautom, ali je borba unela UFC Kuću slavnih 2018. godine. Rua bi se penzionisala 2023. posle poraza Ihor Potieria, završivši sa MMA rekordom 27-14-1. Navijači su videli Ruu dok je prisustvovao UFC 301 u Areni Farmasi u Rio de Žaneiru. Dočekan je toplim aplauzom i imaće sličan prijem kada se 27. juna u T-Mobile Areni u Las Vegasu održi ceremonija u UFC Kući slavnih 2024. godine.

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.