Lomačenko razmišlja o penziji – ‘Moja karijera je skoro gotova’

Lomačenko razmišlja o penziji – 'Moja karijera je skoro gotova'

Vasilije Lomačenko kaže da mu je karijera skoro gotova dok se priprema da se suoči Džordž Kambosos mlađi. 12. maja.

Okršaj se odigrava za upražnjenu IBF titulu u lakoj kategoriji, oslobođen posle Devin Haney ispraznio i pomerio se na 140. Lomačenko je izgubio od Hejnija jednoglasnom odlukom u svojoj poslednjoj borbi, a mnogi su osećali da je opljačkan. Poraz je sprečio Lomačenka da postane neprikosnoveni šampion u lakoj kategoriji. Sa 36 godina, šansa da postane neprikosnovena izgleda manje verovatna.

Šampion tri divizije je veliki favorit protiv Kambososa, koji ima dosta toga da dokaže. Bivši ujedinjeni šampion u lakoj kategoriji nije izgledao isto od batina Teofimo Lopez. Izgubio je dve uzastopne borbe od Hejnija, koji je postao neprikosnoven. Dok je Kambosos obezbedio većinsku pobedu Maksi Hjuz U svojoj poslednjoj borbi, mnogi su verovali da mu je poklonjena odluka. Pobeda čini Lomačenka ponovo šampionom, ali njegova budućnost je neizvesna.

„Moja karijera je skoro gotova, naravno. Koliko godina жe biti, jedan, dva, tri, to je to. Ali i dalje mislim da imam malo moжi. Teško je pitanje (kada ću se tačno penzionisati). U ovoj fazi, svaka borba je teљka. Teško je oporaviti se posle borbi. Ne znam šta će se desiti sa mojim telom posle ove borbe i zato ne mogu da vam dam odgovor na ovo pitanje (kada ću se povući)“, Lomačenko Rekao

Velike borbe su još uvek moguće u 135 protiv Gervonta Dejvis I Shakur Stevenson. Dejvis drži WBA titulu u lakoj kategoriji, dok Stivenson ima WBC pojas. Ali u ovoj fazi njegove karijere, vredi li rizikovati?

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.