Inoue sišao sa platna da nokautira Nery

Inoue sišao sa platna da nokautira Nery

Naoya Inoue Prestao Luis Nery u šestoj rundi, oporavljajući se od nokdauna u prvoj rundi i tako ostao neprikosnoveni šampion Super Bantam kategorije.

Šampion je pravio prvu odbranu svoje neprikosnovene titule, koju je obezbedio nakon što je zaustavio Marlona Tapalesa u svojoj poslednjoj borbi. Međutim, to je bio najgori mogući početak. Nery je počeo dobro da koristi svoj ubod kada se brzo skrasio. Kada je bio u svom brazdi, Nery je naterao Inouea da plati sa čvrstom levom udicom iznutra, poslavši šampiona na platno.

To je bio otvarač očiju za Inoue. Šampion je dobro reagovao u drugom. Neri je pokušao da pritisne domaću prednost, bacivši još jednu levu udicu. Udarac je promašio, pošto je Inoue prizemljio levu udicu na pult da bi postigao nokdaun u čak dve runde.

Plima je poиela da se okreжe u Inoueovu korist. Љampion je igrao pred publikom, guљeжi Nerija dok je kombinovao udaranje sa nekim pokazivanjem.

Inoue je podigao tempo u petoj rundi. Povezao se sa levim udicom i brojačem desne kuke na spratu. Šampion je potom prizemljio levu udicu da pošalje Nerija na platno. Nery je stigao do zvona, ali pisanje je bilo na zidu.

Inoue je okončao postupak u šestom sa svojim zaštitnim znakom: desnom rukom. Šampion je gurnuo Nerija na zadnju nogu, prizemljivši ogromnu desnu ruku da ga pošalje kroz konopce. Sudija je odmakao u borbi, pošto je Inoue produžio svoj rekord na 27-0.

Reakcija

„Ovo je prvi bokserski događaj u Tokijskoj kupoli u poslednje 34 godine, tako sam srećan što sam ovde. Veliko iznenađenje dogodilo se u prvoj rundi!“ Možeš to da ponoviš. Zapravo, to dešavanje mi je dalo dobru motivaciju i pažnju. Ne sećam se ničega što mi je tata rekao tokom pauze (posle nokdauna), ali to mi je dalo motivaciju i fokus do kraja borbe“, rekao je Inoue

Društveni mediji

Potpuni rezultati

Naoya Inoue def, Luis Nery preko šestog kruga KO

Yoshiki Takei def. Jason Moloney putem jednoglasne odluke: (117-110, 116-111, 116-111)

Takuma Inoue def. Sho Ishida putem jednoglasne odluke: (118-109, 118-109, 116-111)

Seigo Yuri Akui def. Taku Kuwahara putem jednoglasne odluke: (118-110, 117-111, 117-111)

TJ Doheny def. Bryl Bayogos via an eigth-round

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.