Canelo se proglasio najboljim posle pobede Munguia

Canelo defeats Munguia

Veliki funta za funtu Canelo Álvarez proglasio se najboljim na svetu nakon što je zabeležio svoju 61. pobedu u karijeri.

Canelo je predao vintage performans tako što je u subotu uveče odustao od prethodno nepobeđenog Jaime Munguia na putu da zaradi jednoglasnu odluku dok je Canelo Promotions predstavio sve-meksički okršaj na čelu PBC Pay-Per-View događaja na Prime Video iz T-Mobile Arene u Las Vegasu.

Praveći četvrtu odbranu svojih WBC, WBA, IBF i WBO svetskih titula od 168 funti, Canelo je isporučio još jedno remek-delo Cinco de Mayo vikendom kada je doneo kući odluku rezultatom 117-110, 116-111 i 115-112. Munguia se hrabro borio i bio izuzetno zauzet u ringu, ali je Canelo uporno prizemljivao čistije šuteve preko 12 rundi.

„Ova pobeda mnogo znači“, rekao je Canelo. „Drago mi je što sam mu pružio ovu priliku. Munguia je sjajan momak i veliki љampion. Imaće sjajnu karijeru. Veoma sam ponosan što nas ceo svet posmatra kao Meksikance.“

„Izašao sam jak i pobeđivao u ranim rundama“, rekao je Munguia. „Pustio sam ruke, ali on je borac sa mnogo iskustva. Gubitak boli jer mi je to prvi poraz i osećao sam se snažno.“

Munguia je izgleda imao zamah nakon što je zatvorio drugu rundu desnom rukom koja je izgleda zakačila Canelovu glavu unazad. Međutim, Canelo je odgovorio kao u budućoj Dvorani Slavnih kakav jeste i isporučio vrhunac borbe u drugoj rundi sa levim udicom-aperkatom koji je munguia stavio na prostirku.

„Oduzeo sam svoje vreme“, reče Canelo. „Imam dosta iskustva. Munguia je veliki borac. Jak je i pametan. Ali imam 12 rundi da pobedim u borbi i jesam. Uradio sam stvarno dobro i ponosan sam na to. Jak je, ali je malo spor. Mogao sam da vidim svaki udarac. Zato sam najbolji.“

„Nema sumnje da bih večeras pobedio bilo koga drugog“, rekao je Munguia. „On ima dosta iskustva. Dobro sam počeo, ali on je borac koji stvara mnogo problema“.

Canelo je od tog trenutka zajahao momentum da dominira u poslednjih osam rundi na putu do svoje jednoglasne odluke. Dok je Munguia zadao više udaraca nego Canelo prema CompuBox-u (663-536), Canelo je bio taj koji je držao prednost u šutevima sleteo (234-170) i stopu povezivanja (44% na 26%).

Nakon što je protutnjao poslednje tri runde na svim kartama, Canelo je govorio o svom mestu u istoriji boksa i svojim planovima za ono što sledi.

„Kada se penzionišem, moji brojevi će reći na kojoj sam poziciji“, kaže Canelo. „Znam da je u prošlosti bilo mnogo velikih meksičkih boraca, ali trenutno se najbolje borim. Odmoriću se i uživati u svojoj porodici.

„Ako je novac pravi, mogu odmah da se borim. Borio sam se sa svima i mogu da radim šta hoću.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.