Canelo dominira munguiom da ostane neprikosnoveni šampion

Canelo dominira munguiom da ostane neprikosnoveni šampion

Canelo Alvarez zadržao svoju neprikosnovenu titulu u Super Srednjoj kategoriji jednoglasnom odlukom Jaime Munguia.

Munguia je dobro započeo meč, pokazujući da je ovde da pobedi. Izazivač je iskoristio svoj udarac, preuzeo kontrolu nad centrom i pokušao da gurne Canela nazad. Publika je bila iza Munguije, koji je dobio glasnije navijače u solidnoj prvoj rundi.

Canelo je povećao stopu rada, prizemljivši hrskavu desnu ruku u drugoj na Munguia hramu. Munguia je počeo da pušta ruke u trećoj, spuštajući desnu ruku i ostavljajući ga otvorenog za pult. Alvarez je spustio pult levo pre zvona, znak opasnosti za Munguiu.

Alvarez je naterao Munguia da plati, dobro mereći razdaljinu, da bi protivnik promašio levom stranom. Kako je to učinio, Canelo je prizemljio levi udicu desnom aperkatu da pošalje Munguiu na platno. A Ogroman 10-8 runda je dovela Alvareza u vođstvo. Sa Munguiom iza, Canelo je poиeo da razbija svog sunarodnika Meksikanca.

U drugom poluvremenu borbe, Canelo je gađao Munguia telo, prizemljivši hrskave šuteve do sredine sedme. Munguia je polako bledeo, ali Alvarez nije uspeo da se nadoveže u strahu od vatrene moći svog protivnika. Munguia je pokušao da zada udarce strujom, ali mu je uzvratio levim udicom.

Pošto je Munguia ostao bez ideja, zaradio je sebi upozorenje jer je pogodio Alvareza niskim udarcem u devetom. Caneloova superiorna preciznost je bila presudna, pa je Munguia u potrazi za nokautom. U pokušaju da to uradi, preterao je dok ga je Canelova desna ruka kopčala u 12- oj. Međutim, Munguia je stigao do poslednjeg zvona, a Canelo je doneo odluku: 117-110, 116-111 i 115-112. Posle pobede, Canelo je priznao da bi se borio sa Benavidezom ako novac bude pravi. Ali za sada, planira da se odmori pre nego što napravi sledeći potez.

Reakcija

Puna kartica

Canelo Alvarez (c) def. Jaime Munguia via a UD: (117-110, 116-111, 115-112)

Mario Barrios (c) def. Fabian Maidana via a UD: (116-111, 116-111, 116-111)

Brandon Figueroa (c) def. Jessie Magdaleno via a ninth-round KO

Eimantas Stanionis (c) def. Gabriel Maestre via a UD: (119-109, 118-110, 117-111)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.