Naoya Inoue vs Luis Nery final press conference round-up

Inoue vs Nery presser

Kralj funte za funtu je spreman za krunisanje stadiona. Neprikosnovena juniorska svetska šampionka u perjanici Naoja Inoue (26-0, 23 KO) braniće sve pojaseve protiv bivšeg svetskog šampiona u dve težine Luisa „Pantera“ Nerija (35-1, 27 KO) u ponedeljak, 6. maja na Tokijskoj kupoli.

Ovo je tek treći bokserski meč na svetski poznatom mestu, a prvi otkako je Džejms „Baster“ Daglas uznemirio Majka Tajsona zbog neprikosnovene titule u teškoj kategoriji 1990.

Ko-igra će videti svetskog šampiona u WBO bantam kategoriji Džejsona „Mejhema“ Molonija (27-2, 19 KO) kako brani svoj kaiš protiv japanskog bivšeg svetskog šampiona u kik-boksu Jošikija Takeija (8-0, 8 KO).

Inoue-Nery naslovi napunjena karta sa ČETIRI borbe za svetsku titulu koje se strimuju uživo i ekskluzivno u SAD na ESPN+ sa početkom u 4 ujutru ET/1 a.m. PT. Sky Sports će imati pokriće u Velikoj Britaniji i Irskoj sa početkom u 9 ujutru.

Očekuje se da će Inoue i Nery prošetati prstenom oko 7:35 ujutru ET/4:35 ujutru PT.

Moloney vs. Takei ring walks se procenjuje na 6:25 ujutru ET/3:25 a.m. PT.

Na subotnjoj konferenciji za novinare u hotelu Yokohama Bay Sheraton, ovo su borci i predsednik najvišeg ranga Bob Arum imali da kažu.

Bob Arum

„Ovo je, mislim, najveći, najvažniji bokserski događaj u istoriji Japana. Posle toliko godina otkako su se Majk Tajson i Baster Daglas borili u Tokijskoj kupoli, boks se vratio na onaj čuveni, ogroman stadion u Tokiju za ovaj događaj“.

„Izazivač, Neri, je poznato lice ovde u Japanu, i jedan je od najboljih boraca u lakšim težinskim divizijama na svetu. Kao i svi meksički borci, on je ratnik koji će doći ovde u ponedeljak uveče da da sve od sebe da izađe kao pobednik u borbi.“

„‘Čudovište’ Inoue je sada legenda u sportu boksa. Prepoznat je u tom sportu, širom sveta, kao funta za funtu borca broj jedan. I tako će ljubitelji boksa, ne samo ovde u Japanu, već širom sveta, gledati ovaj događaj da vide nastup ‘Čudovišta’ jer je on uvek gospodin Uzbuđenje.“

Naoya Inoue

„Došlo je vreme. Siguran sam da će to biti odlična borba“.

Džejson Moloni

„Imao sam neverovatnu pripremu i u najboljem sam stanju u karijeri. Veoma sam uzbuđen što sam deo ovog istorijskog događaja i tako sam dobro pripremljen da se borim. Spreman sam da odbranim titulu“.

„Svaki put kada zakoračim u ring, dajem sve od sebe, i planiram da pružim navijačima uzbudljivu borbu u ponedeljak uveče.“

„Takei se bori da postane svetski šampion, ali ja sam u najboljoj formi u karijeri i spreman sam da nastupim najbolje u karijeri.“

Yoshiki Takei

„Dolazim u ovu borbu u najboljoj formi u karijeri, i to ću uvesti u ring u ponedeljak uveče.“

LIVE ON ESPN+ (4 a.m. ET/1 a.m. PT)

Naoya Inoue vs. Luis Nery, 12 rundi, Inoue’s Undisputed Junior Featherweight World Title

Jason Moloney vs. Yoshiki Takei 12 rundi, Moloney’s WBO Bantamweight World Title

Takuma Inoue vs. Sho Ishida 12 Rounds, Inoue’s WBA Bantamweight World Title

Seigo Yuri Akui vs. Taku Kuwahara, 12 rundi, Akui’s WBA Flyweight World TItle

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.