Canelo Vs. Munguia: Oba borca prave težinu

Canelo Vs. Munguia: Oba borca prave težinu

Canelo Alvarez I Džejmi Munguia obojica su napravili težinu uoči neprikosnovenog okršaja u Super srednjoj kategoriji u subotu.

Alvarez stavlja svog Neprikosnovenog Supera Titula u srednjoj kategoriji na liniji protiv neporaženog Munguia. Caneloova poslednja borba je bila jednoglasna odluka Jermell Charlo, koji je skočio za dve težinske klase sa 154. Suočava se sa Munguiom, potpunom super srednjom kategorijom koja dolazi sa svoje najbolje pobede. Prestao je Džon Rajder u poslednjoj borbi, ispustio ga je četiri puta da obezbedi prekid devete runde. Alvarez je udario u vagu u 166,8 funti, dok je Munguia bila teška 167,4 kilograma.

Nagomilavanjem je dominirala napetost između Oskar De La Hoja i Canelo. Promoter Zlatnog dečaka podsetio je Alvareza kako je Zlatni dečak pomogao u izgradnji karijere, rekavši mu da malo poštuje njegovo ‘ime’. Alvarez je odgovorio optužujući De La Hoju da je pokušao da mu ukrade novac.

Oskar je sada izdao pismo „prekid i želja“, tvrdeći da je kleveta. Situacija je mogla da eskalira jer su obojica razdvojeni od strane obezbeđenja kako bi se sprečila prepirka. Pošto Canelo očajnički želi da zaustavi Munguia, on ima dodatni podsticaj da dobije jedan preko De La Hoje. Ali da li жe se to obiti o glavu i igrati u Munguia’s ruke?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.