Poirier Eyes Retirement With Win A Over Makhachev

Poirier Eyes Retirement With Win A Over Makhachev

Dastin Poirier mogao bi da se penzioniše ako pobedi Islam Makhačev 1. juna na UFC 302.

Poirier se suočava sa UFC šampionom u lakoj kategoriji u potrazi za svojom prvom svetskom titulom. Držao je UFC Privremeni pojas u lakoj kategoriji posle batina Maks Holovej u 2019. godini na UFC 236. Njegovi pokušaji da osvoji punu titulu nisu uspeli. Gubici za Khabib Nurmagomedov na UFC 242 i Čarls Oliveira na UFC 269 je bilo teљko za Dijamante.

Poirier je takođe izgubio na BMF pojasu, bio je zaustavljen Justin Gaethje na UFC 291. Međutim, on dolazi do impresivne pobede. Prestao je Benoa Saint-Denis na UFC 299 u svojoj poslednjoj borbi. Poraz za Gaethje protiv Holoveja i poraz za Oliveiru protiv Arman Carukyan stavio Poiriera kao vodećeg kandidata da svrgne Makhačeva. Ako to uradi, mogao bi da ode iz UFC-a.

„To bi mogla da bude (moja poslednja borba), još nisam doneo zvaničnu odluku. Ali, moglo bi biti. Govorio sam ovo iznova i iznova, ostalo mi je još mnogo tragova na gumama. Mogu da pobedim ove mlade momke, upravo sam to uradio (protiv Sen Denisa)… To je kao, koliko želim da dam ovom sportu? Zato što ne jašeš za džabe. Ne želim da donosim nikakve odluke samo na osnovu načina na koji se osećam (trenutno). Moram da izađem na put i da se borim, kao što sam rekao u Majamiju“, Poirier Rekao

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.