Šampion Kejdž Voriorsa Pol Hjuz o potpisivanju sa PFL-om oko UFC-a

Šampion Kejdž Voriorsa Pol Hjuz o potpisivanju sa PFL-om oko UFC-a

Bivši vlasnik titule u perjanici Kejdž Voriorsa Pol Hjuz imao je i druge opcije pored PFL-a za svoj sledeći korak, a sada je objasnio i razlog svog izbora.

Hjuz (11-1) će debitovati u PFL-ovoj Seriji šampiona Belator ovog juna u Dablinu, u Irskoj, ali mnogi navijači i dalje dovode u pitanje obrazloženje perspektive da ne juri mesto u UFC-u.

U nedavnom intervjuu za MMA Narkoman, Hjuz je objasnio da je imao ponudu UFC-a, ali da novac nije pogodio znak kojem se nadao.

„Ja sam, naravno, imao ponudu UFC-a“, rekao je Hjuz. „Ja ovde tragam svojim putem, i na sopstvenom sam putu, i skovam novo putovanje za sebe. Ali i za mlađe borce koji dolaze kroz ovu igru koji imaju zvezdani potencijal, ne morate uvek da idete ovim putem onoga što vam se govori. Najverovatnije vam to neće biti nadoknađeno na početku karijere. Zašto bi trebalo da se borite nekoliko godina pre nego što počnete da zarađujete kada donosite vrednost na sto gde bi trebalo da budete plaćeni koliko vredite?

„Razumem ako ste mlađi borac koji dolazi i imate šest, sedam, osam borbi i zapravo nemate ime za sebe, niste osvojili titule reči van organizacije, onda idite tim putem potencijalno. Ali nema mnogo boraca koji izlaze na drugu stranu ove utakmice sa novcem u banci, i vrednošću koju donosim na ovu utakmicu i mojim borbama i ovim sportom i atmosferom i osećajem koji donosim, zaslužujem da dobijem nadoknadu za to. Verujem da donosim nešto drugačije za sto.“

Tokom vremena sa Kejdž Voriorsima, sa promocijom je sakupio rekord od 8:1. Dok je većinu svojih ranijih poslova radio na kilogramima, Hjuz će debitovati u lakoj diviziji.

Serija Belator šampiona: Dablin će se održati 22. juna od 3Arene. Emitovanje u SAD biće dostupno na MAX-u sa početkom u 1 popodne ET / 10 pre podne PT.

Serija šampiona belatora: Dablin puna karta

 • Glavni događaj: Džejson Džekson protiv Ramazana Kuramagomedova
 • Co-Main: Pol Hjuz protiv Bobija Kinga
 • Sinead Kavanagh vs. Arlene Blencowe
 • Kasum Kasumov protiv Mateusa Matosa
 • Norbert Novenyi Jr. vs. Dalton Rosta
 • Mišel Montegju protiv Karoline Sobek
 • Nathan Kelly vs. Fabacary Diatta
 • Brajan Mur protiv Frančeska Nuzija
 • Sarvarjon Khamidov protiv Marcirley Alvesa
 • Olena Kolesnyk protiv Sare Kolins
 • Simeon Pauel protiv Abdellah Er-Ramija
Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.