De La Hoya Sends Cease-And-Desist To Canelo – Claiming Defamation

De La Hoya Sends Cease-And-Desist To Canelo – Claiming Defamation

Oskar De La Hoja je poslao Canelo Alvarez pismo o prekidu i želji, pozivajući se na ‘klevetu’.

De La Hoja je preduzeo akciju posle Alvarezove izjave na presingu pre borbe za Jaime Munguia Borba. Oskar je ispalio verbalne hice u Canela, rekavši mu ulogu koju je Zlatni dečak imao u izgradnji svog brenda. Promoter se takođe osvrnuo na Alvarezove prethodne neuspele testove u pokušaju da mu se uvuku pod kožu. De La Hoja je završio svoje komentare rekavši Canelu da stavi malo ‘poštovanja’ na njegovo ime. Alvarez je optužio De La Hoju da je pokušao da mu ukrade nešto novca. Oscar sada ima Odgovorio preko svog advokata.

„On je tu nečuvenu laž rekao ne jednom, već nekoliko puta – i na engleskom i na španskom – i sada je ponovo objavljena milionima širom sveta. Pravne implikacije takvih razmetljivo lažnih navoda.. To je klevetnički… da optuži nekoga za krivično delo (i) da da lažne izjave posebno osmišljene da povrede nečije poslovanje. Canelo je uradio obe stvari (sreda).

„Lažno je optužio Oskara za zločin sa specifičnom namerom da navodno upozori druge boksere da ne posluju sa Oskarom ili Zlatnim dečakom. Jasno je da je Canelo namerno oklevao Oskara i Zlatnog dečaka. Takođe zahtevamo da Canelo odmah povuče svoje klevetničke tvrdnje koje je Oskar ukrao od boksera. Oskar i Zlatni dečak zadržavaju sva prava da tuže Canela za štetu prouzrokovanu ovim klevetničkim optužbama, uključujući kaznenu odštetu osmišljenu da osigura da Canelo nauči lekciju“, Rikardo Cestero (De La Hoyin advokat)

Canelov advokat, Gregory M. Smith, je odgovorio. Alvarezov kamp je doneo dokaze koji potkrepiti njihove tvrdnje. Posle revizije Zlatnog dečaka, Smit tvrdi da su postojala sredstva koja se duguju Canelu. Smit je takođe pomenuo da je GGG tužio De La Hoju zbog neplaćenih suma 2022. godine za tri miliona dolara.

„Posle raskida veze sa Zlatnim dečakom, Alvarez je reviziju isplata i odbitaka Zlatnog dečaka u skladu sa njegovim prethodnim ugovorima. Revizija je utvrdila da je Alvarezu dugovan novac. Sudski spisi pokazuju da je GGG takođe nadgledao Zlatnog dečaka i ustanovio da je takođe bio nedovoljno plaćen. GGG je potom tužio Zlatnog dečaka za nedostajuće fondove,“ Gregori M. Smit Otkrio

Reakcija

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.